Need a PCR Test? Your result within 30 minutes!🏃‍♀️ More info 

Covid-19

Travel Advice
Thailand

Update reisadvies Thailand

Sinds het begin van 2022 begint de wereld langzaam maar zeker te heropenen. Ook Thailand heropent haar grenzen. Vanaf 1 april 2022 vervalt de PCR test plicht voor inkomende reizigers. Reizigers die niet gevaccineerd zijn moeten voldoen aan quarantaine regels bij aankomst in het land. Daarbij zijn er enkele bijzondere regels voor alle reizigers bij aankomst in Thailand.
Vereisten om naar Thailand te reizen
Een PCR test om Thailand binnen te reizen is vanaf 1 april 2022 niet meer verplicht.
Vooraf het vertrek naar Thailand moeten toeristen een Thailand Pass aanvragen. Dit kan online gedaan worden. Je kan de pas vanaf 60 dagen voor vertrek aanvragen.
Vaccinatieplicht uitzonderingen: Mensen onder de 18 jaar of met een medische uitzondering hoeven niet aan de vaccinatieplicht te voldoen.
Een reisverzekering die minimaal $20.000 dekt inclusief COVID-19 dekking is verplicht voor alle reizigers die naar Thailand reizen.
Bewijs van vaccinatie.
Bewijs van 1 nacht accommodatie bij een door de overheid goedgekeurd hotel, bijvoorbeeld SHA extra plus. De hotel boeking moet ook de kosten voor 2 COVID-19 test omvatten. Er moet namelijk een PCR test gedaan worden bij aankomst en een Antigeen zelftest op dag 5.

Algemene vragen over Thailand

Sandbox programma
Hoewel Thailand haar grenzen voor toeristen heeft heropend, zijn ze nog wel extra voorzichtig wat betreft de verspreiding van het virus. Om deze reden geldt in Thailand het zogenoemde sandbox programma. Toeristen moeten bij aankomst in Thailand ten minste 5 nachten verblijven in een hotel in een van de volgende locaties: Phuket, Khao Lak, Krabi, Samui, Koh Phang Ngan of Koh Tao voordat ze naar andere gedeeltes van Thailand mogen reizen.
Quarantaine regels voor niet-gevaccineerden
Niet-gevaccineerde reizigers zijn verplicht om bij aankomst in Thailand in quarantaine te gaan. Sinds 1 april 2022 is de quarantaine tijd verkort van 10 dagen naar 5 dagen. De quarantaine moet volbracht worden in een van de aangewezen quarantaine faciliteiten in Bangkok, Samut Prakan, Pattaya, Phuket of Samui.

De onderstaande regels zijn niet meer van toepassing.

Kan ik naar Thailand reizen?
Hoewel in Nederland nog steeds het advies geldt om niet te reizen, kan het zijn dat je toch op reis wil gaan. Of dat nou gaat om familiebezoek, toerisme of medische redenen. Het ene land heeft strengere regels omtrent corona dan het andere. Thailand is een van de landen die het coronavirus goed onder controle heeft weten te houden. Ze zijn op het moment dan ook erg streng wie het land binnen komt. Momenteel ben je als Nederlander namelijk verplicht om een toelatingsdocument te vergaren als je naar Thailand wil reizen. Zonder dit document kom je het land niet binnen. Als buitenlander mag je momenteel alleen onder ‘bijzondere omstandigheden’ naar Thailand komen. Door een telefoontje te plegen naar de ambassade van Thailand kun je opklaren of jij momenteel naar Thailand mag reizen of niet. De Thaise autoriteiten hebben nu een zogenaamde ‘Certificate of Entry’ (COE) van kracht gemaakt. Die moet je als buitenlander kunnen laten zien om het land binnen te komen. Meer over deze procedure kom je te weten via de Thaise ambassade of de officiële overheidssite van Thailand.
Van Thailand naar Nederland reizen
In Nederland ging eind december 2020 de regel van start dat iedereen die Nederland binnen reist vanuit een ‘hoog-risico gebied’ een negatieve coronatest moet laten zien. Thailand wordt volgens het Nederlandse kabinet niet aangemerkt als hoog risicogebied. Mensen die terugreizen vanuit Thailand naar Nederland hoeven geen negatieve COVID-19 testuitslag te laten zien, ook is een Antigeen sneltest niet verplicht. Landen zoals Thailand, maar ook enkele Caribische eilanden, Australië en Zuid-Korea worden niet als hoog risicogebied aangemerkt. Quarantaine bij aankomst in Nederland is om die reden ook niet verplicht.
Verplichte quarantaine aankomst in Thailand
Yes, you will certainly have the results in time for departure. Just make sure that you have the test taken on time! If you take the Urgent PCR test today before 11.00 in the morning, you will have the result at 17.30 the same day. Each country has its own rules about the corona test and how long before departure it can be taken. This is usually between 24 hours and 72 hours.

Ook al heb je als Nederlander toestemming gekregen om Thailand binnen te komen, dan is er een strenge quarantaine. Je moet namelijk 15 dagen verplicht in quarantaine in een aangewezen locatie. De kosten hiervan zijn voor je eigen rekening. Mocht je positief testen bij aankomst, dan word je naar het ziekenhuis gebracht en daar gehouden. De ziekenhuis quarantaine geldt ook voor reisgenoten die eventueel negatief zijn getest. Deze quarantaine regels zijn niet mis. Momenteel doe je er dus goed aan om alleen naar Thailand te reizen als dat voor jou echt noodzakelijk is.
Test afnemen bij Spoedteststraat
Als je aan de Thaise visa vereisten hebt voldaan, dan mag je dus naar Thailand reizen. Echter moet je wel maximaal 72 uur voor vertrek een COVID-19 PCR test hebben afgenomen met een negatieve testuitslag. Bij onze teststraat locatie in Schiphol of Bunnik kun je deze test snel en efficiënt laten afnemen. Onze testen zijn wereldwijd geaccepteerd en ook krijg je een reiscertificaat toegestuurd per email. Deze kan je laten zien bij aankomst in Thailand. Op jouw negatieve testresultaat staat een unieke code die eventueel door de douane gevalideerd kan worden.
Proces van coronatesten
Each country can apply its own corona rules. Some countries require that all children aged 10-12 must show a negative corona test. It may also be that this age is younger or older. What applies in your case depends entirely on the country you are traveling to. Contact your airline or check this information on the government website of the country you are traveling to.

Boek je afspraak voor een coronatest in op onze site. Wij zijn 7 dagen per week geopend. Reserveer het gewenste tijdslot en kom dan met de auto langsrijden in onze testlocatie in Bunnik of Schiphol. Een van onze professionele medewerkers neemt dan de test af middels een lange wattenstaaf via de neus. Voor een PCR test wordt het afgenomen monster neusslijm vervolgens naar het laboratorium gestuurd. Als je een Spoed PCR test hebt geboekt en je komt de test afnemen voor 11.00 ’s ochtends, dan krijg je dezelfde dag om 17.30 de uitslag van je coronatest. Dit krijg je toegestuurd per email en ook bijgevoegd is het reiscertificaat die je hoogstwaarschijnlijk aan de douane moet overleggen bij aankomst in Thailand.
Coronamaatregelen in Thailand
Make your appointment on our site to get tested for corona. You can make a reservation directly here. Choose the desired location, time, enter your name, and then drive by at the agreed time at the location to have the PCR test taken.
Naast strenge regels omtrent wie naar Thailand mag reizen, gelden er ook in het land zelf allerlei coronaregels. Hoewel Thailand in vergelijking tot veel andere landen relatief weinig coronadoden heeft, is het aantal COVID-19 besmettingen wel aan het stijgen. Momenteel zijn er een aantal beperkingen wat betreft vliegverkeer tussen verschillende binnenlandse plaatsen in Thailand. Ook wordt er door middel van ‘groen’ ‘oranje’ en ‘rood’ de stand van zaken rondom het coronavirus aangegeven. Deze kleuren corresponderen met het aantal besmettingen in steden en provincies. ‘Groen’ is weinig risico, ‘oranje’ is reden tot beperkingen en ‘rood’ is een status waar snel ingegrepen wordt qua horecagelegenheden, openingstijden van winkels en meer. Daarbij wordt er aangeraden om niet naar drukke plekken te reizen. Bij openbare plekken zoals in winkelcentra of restaurants word je vaak gevraagd om de zogenoemde Thai Chana QR Code te scannen. Je kunt dan op je telefoon wat informatie invoeren over reisgegevens, of je coronaklachten hebt en je persoonlijke contact gegevens. Mocht er iemand positief getest worden, dan kan de app personen die risico lopen op de hoogte stellen.
Andere algemene regels
Yes, you can. Send us an email or call us on 085 019 4730.
Naast het opvolgen van de lokale regels in Thailand is het ook belangrijk om de hygiëne richtlijnen wat betreft het coronavirus goed te blijven uitvoeren. Was regelmatig je handen, gooi na het neus snuiten het papier direct weg en zorg ervoor dat je antibacteriële gel bij de hand hebt. Mocht je klachten krijgen, laat dan direct een coronatest afnemen zodat je kan uitsluiten dat je mogelijk positief bent voor COVID-19. Hoewel er in Nederland een negatief reisadvies geldt, kiezen mensen er toch voor om te reizen. Als je naar Thailand gaat, houdt dan altijd rekening met mensen om je heen en respecteer de lokale regels.

Need a PCR Test or Rapid Test?

Book your test now for location Bunnik or Schiphol

Companies we test for:

Bij Spoedteststraat.nl heb je na 15 minuten uitslag van je Antigeen Sneltest of Emergency PCR. Spoed PCR binnen 4 uur de uitslag en bij een gewone PCR binnen 10 uur de uitslag.
doctor involved: J.M. Price den Boer, BIG: 99045763601.

RIVM Gevalideerd & Medical
Medical 🔬 Laboratories ISO 15189 Conform
This is a block of text. Double-click this text to edit it.
The Travel App
of Foreign Affairs
Download 

Company details

Blue Tests B.V.
Chamber of Commerce: 80685552 
VAT: NL861762757B01
Schiphol Amsterdam & Bunnik Utrecht we are available 7 days a week
2020 - 2022 Spoedteststraat.nl 🤝 Is part of Blue Tests B.V. Utrecht Bunnik The 🇳🇱 Netherlands ©️ Copyright. 

envelopephone-handsetmenu

Reviews✔ 4.5 of 5

Spoedteststraat.nl

Reviews✔By Google.com

Ria Blokster 04/04/2021

Google
Goedbereikbaar en snel geholpen.

Paul Palmer 23/04/21

Google
Its ok.

Omri Raisman 12/02/22

Google
Suitable for passenger with a car.

M Lucena 21/01/22

Google
Vlakbij het vliegveld in Amsterdam en er was niemand toen ik de test ging doen om terug te keren naar Brazilië.

Marcel Suijkerbuijk 28/08/21

Google
Great service

I-za PH 01/05/21

Google
Response quickly and very accommodating.

Vasile tranca 06/05/21

Google
A pleasant experience...after all.

Mark Engler 18/11/21

Google
Unreal! Great service!

Olga Tsubiks 29/08/21

Google
Extremely helpful staff, friendly, professional, and with great hearts to lend a hand whenever they can. The fact that we need an urgent COVID test is a high stress and costly ordeal, but we are glad that we find this company!

Megan Veldhuis 19/09/21

Google
Outstanding service!!! We missed our appointment which meant our 12 year old daughter could not join her school camp. When the owner heard about this, he took it upon himself to organise transport for her to join her class mates (2.5 hours away) and on top of it all, refunded our money. They did not need to do this, it was our own fault that we missed the slot but Daniel treated us with such kindness and heart. Can't recommend highly enough!
Read more...
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram