Wij zijn gewoon 🗣️ Open: PCR Test nodig? Binnen 30 minuten uw uitslag !🏃‍♀️ Meer info 

Covid-19

PCR test Griekenland

Griekenland

Het reisadvies voor Griekenland is de afgelopen maanden meerdere keren veranderd. Momenteel geldt voor de Noord-Egeïsche eilanden kleurcode groen. Voor de rest van Griekenland geldt code geel.

COVID-19

Vereisten om naar Griekenland te reizen:

Bekend van TV en media 
Griekenland is momenteel veilig voor Nederlanders om naartoe te reizen. Wel ben je als Nederlander verplicht om aan een aantal vereisten te voldoen. Hieronder zetten we op een rijtje wat je nodig hebt.
Reizen naar Griekenland is mogelijk met het coronabewijs (Digitaal Corona Certificaat), als:
Je 24 uur voor de reis een elektronisch Passenger Locator Formulier (PLF) hebt ingevuld, en;
Je sinds 14 dagen volledig bent gevaccineerd, of;
Je een negatieve PCR test hebt die niet ouder is dan 72 uur, of;
Je een negatieve Antigeen Sneltest hebt die niet ouder is dan 48 uur, of;
Je kan bewijzen hersteld te zijn van COVID-19.
Als je aan deze vereisten voldoet, dan hoef je bij aankomst in Griekenland niet in quarantaine. Houdt er rekening mee dat deze eisen gelden voor iedereen boven de 12 jaar.

Reizen van het Griekse vasteland naar een eiland

heeft ook extra voorbereiding nodig. Als je 18 jaar of ouder dan moet je voor deze reis een aanvullend gezondheidsformulier invullen. Dit moet je laten zien als je aan boord gaat. Als je reist met kinderen onder de 18 jaar, dan kun je hun informatie op jouw formulier invullen.

Test laten afnemen bij Spoedtestraat

Bij Spoedteststraat kun je terecht voor de coronatest die je nodig hebt om naar Griekenland te reizen. Hieronder zetten we de beschikbare testopties voor je op een rijtje.
Antigeen Sneltest
Voor sommige bestemmingen mag je een Antigeen Sneltest doen. Deze coronatest checkt op de aanwezigheid van antigenen van Sars-cov-2 in het bloed. De uitslag van de Antigeen Sneltest ontvang je tussen 15-60 minuten op je email adres.
Boek nu
PCR test normaal
Een PCR test checkt op moleculair niveau of je bent besmet met het coronavirus. Een PCR test is dan ook de meest betrouwbare coronatest. Bij een PCR test krijg je de volgende dag uitslag tussen 14.00 en 15.00 uur.
Boek nu
Spoed PCR test
De Spoed PCR test is er voor mensen die de uitslag van hun test snel nodig hebben. Met deze test volgt de uitslag namelijk dezelfde dag. Als je de test vandaag afneemt tussen 07:00 – 11.00 uur, dan volgt de uitslag uiterlijk om 17.30 uur dezelfde dag. Als je de test laat afnemen tussen 11.05 – 14.30 uur dan volgt de uitslag uiterlijk om 21.00 uur.
Boek nu

Emergency PCR test
Als je last-minute op reis moet of je hebt gewoon razendsnel uitslag nodig van een PCR test, dan is de Emergency PCR test de juiste optie. Je krijgt namelijk binnen 30 minuten na het afnemen van deze test uitslag.
Boek nu

Proces van testen bij Spoedteststraat - stap per stap

1. Reservering maken
Om bij een van onze Spoedteststraat locatie te komen testen op corona moet je een afspraak inplannen. Wij werken met zeer nauwkeurige tijdssloten. Reserveer de datum, locatie, tijdstip en de soort test die je wil afnemen.
2. Komen testen
Op het gereserveerde tijdstip kom je met de auto langsrijden in de teststraat. Je wacht je beurt af in de auto. Vervolgens komt een van onze zorgprofessionals de test bij je afnemen. Het duurt slechts enkele minuten om je te laten testen en dan ben je weer op weg.
3. Uitslag ontvangen
De testuitslag ontvang je per email. Afhankelijk van de soort coronatest die je afneemt volgt de uitslag dezelfde dag of de volgende dag. Zorg ervoor dat je de soort test laat doen die je nodig hebt!
4. Reiscertificaat
Elk land mag haar eigen coronaregels hanteren. Sommige landen vereisen dat alle kinderen vanaf 10-12 jaar een negatieve coronatest moeten laten zien. Het kan ook zijn dat deze leeftijd jonger of ouder is. Wat in jouw geval geldt is volledig afhankelijk van het land waar je naartoe reist. Neemt contact op met je luchtvaartmaatschappij of bekijk deze informatie op de overheidssite van het land waar je naartoe reist.

Om te reizen naar het buitenland heb je een reiscertificaat nodig. Bij een negatieve uitslag ontvang je deze ook direct in je email. Dit certificaat staat op jouw naam en heeft een unieke code welke door geautoriseerd personeel gecontroleerd kan worden op echtheid.
5. Niet vergeten
Vergeet niet om je paspoort of ID mee te nemen. Belangrijke tip: Dubbelcheck hoe lang geleden de coronatest maximaal mag zijn afgenomen bij aankomst in het vakantieland.

Passenger Locator Form (PLF)

Zeer belangrijk: voordat je naar Griekenland reist moet je verplicht een Passenger Locator Form invullen. Dit formulier moet je maximaal 24 uur voor vertrek ingevuld hebben. Je kunt het formulier vinden op de Griekse overheidssite.

Bij het invullen van dit formulier wordt je gevraagd informatie te verstrekken over je verblijf, vertrekpunt, duur van je verblijf en nog enkele andere details. Mocht je naar verschillende plekken in Griekenland reizen, geef dan het adres waar je de eerste 24 uur verblijft. Ons advies is om het PLF-formulier ruim op tijd in te vullen. Je bent er dan namelijk zeker van dat jouw gegevens op tijd verwerkt worden.

Na het invullen van het formulier ontvang je een QR-code welke je nodig hebt bij aankomst in Griekenland. Ook personen jonger dan 18 jaar hebben een individueel PLF-formulier nodig. Houdt hier dus rekening mee als je met kinderen reist.

Lokale regels in Griekenland

Naast het verplicht invullen van het PLF-formulier 24 uur voor vertrek, gelden er ook lokale regels in Griekenland. In de meeste openbare ruimtes is het verplicht om een mondkapje te dragen. Als je deze regel niet volgt dan riskeer je een boete van €300.

Lokale regels veranderen vaak, check dus voor vertrek naar Griekenland even de overheidssite voor actuele regels.

Testlocaties

Spoedtestraat heeft twee vaste locaties in Nederland, namelijk in Schiphol en Utrecht (Bunnik). Kom je coronatest voor Griekenland dus afnemen op de locatie die jou het beste uitkomt.
Onze Schiphol testlocatie is gelegen op zo’n 10 minuten rijden van de vertrekhal, erg praktisch dus om last-minute je PCR test te komen afnemen.
De Bunnik locatie van Spoedteststraat is gemakkelijk bereikbaar via de A12 en deze locatie ligt zo’n 15 minuten rijden van het Centraal Station in Utrecht.

FAQ

Veelgestelde vragen over de PCR test

Wanneer krijg ik de uitslag
Afhankelijk van het feit of je een Spoed PCR test of de gangbare PCR test hebt afgenomen krijg je de uitslag dezelfde dag van de test of de volgende dag toegestuurd.

Spoed PCR test: vandaag getest voor 11.00, zelfde dag om 17.30 uitslag.
Gangbare PCR test: vandaag getest, morgen uitslag tussen 15.00 en 17.00.
Krijg ik een geldig reiscertificaat
Ja, als je bij ons een PCR test laat doen en de uitslag is negatief, dan krijg je er ook een reiscertificaat bij. Dit certificaat wordt wereldwijd geaccepteerd en ook zit er een unieke code op die door geautoriseerd personeel geverifieerd kan worden op echtheid. Je kan bij eventuele vragen het douanepersoneel deze pagina laten zien om de code te checken. Verder staat er op het reiscertificaat jouw volledige naam zoals deze ook in je paspoort staat.
Is de uitslag altijd op tijd voordat ik vertrek?
Ja, je hebt zeker op tijd de uitslag voor vertrek. Let er alleen wel op dat je de test op tijd laat afnemen! Als je de Spoed PCR test vandaag afneemt voor 11.00 ‘s ochtends, dan heb je dezelfde dag om 17.30 uitslag. Elk land heeft haar eigen regels met betrekking tot hoe oud de afgenomen corona test maximaal mag zijn bij aankomst. Check dus altijd de huidige corona maatregelen van het land waar je naartoe reist. Zo zorg je er namelijk voor dat je de test op de juiste dag voor vertrek afneemt.

De verschillen tussen een PCR test, sneltest en antigeen test
Ja, onze testen zijn wereldwijd erkent. Je krijgt bij een negatieve testuitslag ook een reiscertificaat die op jouw naam staat met een unieke code. Houd er wel rekening mee dat een PCR test alleen voor beperkte tijd geldig is. Sommige landen vereisen een negatieve testuitslag van een PCR test die niet langer dan 24 uur geleden is afgenomen. Andere landen zijn iets soepeler, dan mag de test bijvoorbeeld maximaal 48 of 72 uur oud zijn. Wat voor jou geldt moet je zelf verifiëren op de overheidssite van het land waar je naartoe reist. Corona maatregelen veranderen snel dus blijf op de hoogte.

Ontvang ik de uitslag ook in het Engels?
Ja, het reiscertificaat is in het Engels.
Hoe betrouwbaar is de PCR test?
De PCR test is de meest betrouwbare coronatest die er is. Deze test bekijkt namelijk op moleculair niveau of jij het coronavirus hebt. In het laboratorium wordt het afgenomen neusslijm monster onder de loep genomen en getest op aanwezigheid van SARS-CoV-2.
Moeten kinderen ook getest worden?
Elk land mag haar eigen coronaregels hanteren. Sommige landen vereisen dat alle kinderen vanaf 10-12 jaar een negatieve coronatest moeten laten zien. Het kan ook zijn dat deze leeftijd jonger of ouder is. Wat in jouw geval geldt is volledig afhankelijk van het land waar je naartoe reist. Neemt contact op met je luchtvaartmaatschappij of bekijk deze informatie op de overheidssite van het land waar je naartoe reist.

Hoe maak ik een afspraak
Om je te laten testen op corona maak je een afspraak op onze site. Je kunt hier direct een reservering maken. Kies de gewenste locatie, tijdstip, vul je naam in en vervolgens kom je op de afgesproken tijd langsrijden in de teststraat om de PCR test te laten afnemen.
Kan ik mijn afspraak annuleren
Ja, dat kan. Stuur ons een email of bel ons op +31 (0)85 222 6002.
Wat moet ik meenemen naar de test? (paspoort/ID)
Vergeet niet een geldig identificatiebewijs mee te nemen zoals een paspoort of ID. We hebben deze gegevens nodig om voor jou een reiscertificaat op te maken.
Op welke locaties kan ik terecht voor een PCR test?
Vergeet niet een geldig identificatiebewijs mee te nemen zoals een paspoort of ID. We hebben deze gegevens nodig om voor jou een reiscertificaat op te maken.
Wij bieden een PCR test aan op al onze Spoedteststraat locaties. Kies dus de locatie van je voorkeur, plan je afspraak in en kom langsrijden om je veilig en snel te laten testen. Hieronder vind je het overzicht van onze locaties:

Schiphol
Bunnik

Een PCR Test of Sneltest nodig?

Boek nu je test voor locatie Bunnik of Schiphol

Bedrijven waar wij voor testen

Bij Spoedteststraat.nl heb je na 15 minuten uitslag van je Antigeen Sneltest of Emergency PCR. Spoed PCR binnen 4 uur de uitslag en bij een gewone PCR binnen 10 uur de uitslag.
Betrokken 🩺 arts: J.M. Price-den Boer, BIG: 99045763601.

RIVM Gevalideerd & Medical
Medical 🔬 Laboratories ISO 15189 Conform
This is a block of text. Double-click this text to edit it.
De Reisapp
van Buitenlandse Zaken
Download 

Bedrijfsgegevens

Blue Tests B.V.
KvK: 80685552 
Btw: NL861762757B01
7 dagen per week bereikbaar
2020 - 2023 Spoedteststraat.nl 🤝 Is onderdeel van Blue Tests B.V. Utrecht Bunnik The 🇳🇱 Netherlands ©️ Copyright. 

envelopephone-handsetmenu

Reviews✔ 4.5 of 5

Spoedteststraat.nl

Reviews✔By Google.com

Ria Blokster 04/04/2021

Google
Goedbereikbaar en snel geholpen.

Paul Palmer 23/04/21

Google
Its ok.

Omri Raisman 12/02/22

Google
Suitable for passenger with a car.

M Lucena 21/01/22

Google
Vlakbij het vliegveld in Amsterdam en er was niemand toen ik de test ging doen om terug te keren naar Brazilië.

Marcel Suijkerbuijk 28/08/21

Google
Great service

I-za PH 01/05/21

Google
Response quickly and very accommodating.

Vasile tranca 06/05/21

Google
A pleasant experience...after all.

Mark Engler 18/11/21

Google
Unreal! Great service!

Olga Tsubiks 29/08/21

Google
Extremely helpful staff, friendly, professional, and with great hearts to lend a hand whenever they can. The fact that we need an urgent COVID test is a high stress and costly ordeal, but we are glad that we find this company!

Megan Veldhuis 19/09/21

Google
Outstanding service!!! We missed our appointment which meant our 12 year old daughter could not join her school camp. When the owner heard about this, he took it upon himself to organise transport for her to join her class mates (2.5 hours away) and on top of it all, refunded our money. They did not need to do this, it was our own fault that we missed the slot but Daniel treated us with such kindness and heart. Can't recommend highly enough!
Read more...
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram