Wij zijn gewoon 🗣️ Open: PCR Test nodig? Binnen 30 minuten uw uitslag !🏃‍♀️ Meer info 

Covid-19

PCR test 
Spanje

Spanje

Sinds juli 2021 staat de kleurcode van heel Spanje op oranje. Het afgelopen jaar heeft het land flink geworsteld met het coronavirus, zeker in en rondom grote steden zoals Barcelona en Madrid.

Het ging eerst een stuk beter met de Spaanse eilanden zoals Mallorca, Ibiza en Gran Canaria, maar ook daar zijn de besmettingen opgelopen. Vandaar dat nu heel Spanje, inclusief De Balearen (Mallora, Menorca, Ibiza, Formentera en Cabrena) en de Canarische eilanden (Gran Canaria, Tenerife, Lanzarote, Fuerteventura, La Gomera, La Palma en el Hierro) kleurcode oranje hebben.

COVID-19

Om naar Spanje te reizen heb je nodig:

Bekend van TV en media 
Kleurcode oranje betekend dat alleen noodzakelijke reizen worden aangeraden. Hoewel reizen naar Spanje mogelijk is, moet je wel aan een aantal voorwaarden voldoen.
Digitaal coronacertificaat (als je minimaal 14 dagen volledig bent gevaccineerd), of;
Een bewijs dat je hersteld bent van COVID-19, of;
Een negatieve PCR test die niet ouder dan 72 uur is, of;
Een negatieve Antigeen Sneltest die niet ouder dan 48 uur is.
Je hoeft bij aankomst in Spanje niet in quarantaine met één van deze bewijzen. Kinderen jonger dan 12 jaar mogen naar Spanje reizen zonder deze bewijzen.

Regelgeving over corona veranderd snel. Voor de meest actuele regelgeving raden wij aan om de website van de Rijksoverheid te checken.

Oplossing van Spoedteststraat

Momenteel gaan de meeste mensen nog op reis met een negatieve coronatest. Bij Spoedteststraat kun je de coronatest van jouw keuze (PCR test of Antigeen Sneltest) afnemen. Hieronder een korte uitleg wat elke test behelst.
Antigeen Sneltest
Naar Spanje reizen met een negatieve testuitslag van een Antigeen sneltest is mogelijk. Houd er rekening mee dat deze test maximaal 24 uur voor vertrek is afgenomen. De Antigeen Sneltest is dus minder lang geldig dan de PCR test (72 uur). Je krijgt de testuitslag toegestuurd naar je email adres binnen 15-60 minuten na het afnemen van de test.
Boek nu
PCR test normaal
Neem bij ons de gangbare PCR test en krijg de volgende dag uitslag tussen 14.00 en 15.00 uur.
Boek nu
Spoed PCR test
De Spoed PCR test is perfect als je de uitslag net wat sneller nodig hebt. Als je de test vandaag afneemt tussen 07:00 – 11.00 uur, dan volgt de uitslag uiterlijk om 17.30 uur dezelfde dag. Neem je de test af tussen 11.05 – 14.30 uur dan krijg je de uitslag uiterlijk om 21.00 uur.
Boek nu

Emergency PCR test
Voor razendsnel uitslag van je PCR test boek je de Emergency PCR test. Als je deze test afneemt, dan krijg je binnen 30 minuten na het afnemen uitslag. Deze optie is bijvoorbeeld geschikt als je last-minute op reis moet.
Boek nu

Hoe werkt testen bij Spoedtestraat? 

proces in het kort
1. Boek online je afspraak
Om je te laten testen op corona, boek je online een afspraak. Op deze pagina kun je de soort test, locatie en tijdstip kiezen. Ook kun je hier direct betalen.
2. Getest binnen 5 minuten
Om je te laten testen op corona, boek je online een afspraak. Op deze pagina kun je de soort test, locatie en tijdstip kiezen. Ook kun je hier direct betalen.
3. Ontvang uitslag per email
Je ontvangt de uitslag van je coronatest op het afgesproken tijdstip per email. Wachten op je testuitslag bij de teststraat hoeft dus niet.
4. Op reis met reiscertificaat
Bij een negatieve uitslag ontvang je ook direct je reiscertificaat. Dit certificaat moet je overleggen bij aankomst in het buitenland.
5. Belangrijke informatie
Elk land mag haar eigen coronaregels hanteren. Sommige landen vereisen dat alle kinderen vanaf 10-12 jaar een negatieve coronatest moeten laten zien. Het kan ook zijn dat deze leeftijd jonger of ouder is. Wat in jouw geval geldt is volledig afhankelijk van het land waar je naartoe reist. Neemt contact op met je luchtvaartmaatschappij of bekijk deze informatie op de overheidssite van het land waar je naartoe reist.

Vergeet niet je ID of paspoort mee te nemen. Dubbelcheck hoe oud de coronatest maximaal mag zijn bij aankomst in je vakantieland. Regels verschillen soms per land.

SpTH-formulier

Als je met de boot of het vliegtuig naar Spanje reist, dan ben je verplicht om het SpTH-formulier in te vullen. Op dit formulier geef je aan dat je negatief bent getest, hersteld bent van het coronavirus of volledig bent gevaccineerd. Je kunt dit formulier uitprinten of online invullen. Op het vliegveld wordt gecheckt of je dit formulier hebt.

Coronaregels in Spanje

In Spanje moet je in het openbaar 1,5 meter afstand houden en ook is het verplicht om mondkapjes te dragen in publieke ruimtes. Dat geldt zowel voor binnen als buiten. Deze regels kunnen veranderen, check dus voor je reis de website van de Spaanse overheid om te weten aan welke regels je je moet houden.

Testlocaties

Spoedteststraat heeft twee testlocaties. Onze primaire locatie bevindt zich op Schiphol. De andere locatie is in Utrecht (Bunnik). De Schiphol locatie is uitermate geschikt om op het laatste moment voor vertrek de test te komen afnemen. Als je een reservering maak om te testen kun je de gewenste locatie kiezen.

FAQ

Veelgestelde vragen over de PCR test

Wanneer krijg ik de uitslag
Afhankelijk van het feit of je een Spoed PCR test of de gangbare PCR test hebt afgenomen krijg je de uitslag dezelfde dag van de test of de volgende dag toegestuurd.

Spoed PCR test: vandaag getest voor 11.00, zelfde dag om 17.30 uitslag.
Gangbare PCR test: vandaag getest, morgen uitslag tussen 15.00 en 17.00.
Krijg ik een geldig reiscertificaat
Ja, als je bij ons een PCR test laat doen en de uitslag is negatief, dan krijg je er ook een reiscertificaat bij. Dit certificaat wordt wereldwijd geaccepteerd en ook zit er een unieke code op die door geautoriseerd personeel geverifieerd kan worden op echtheid. Je kan bij eventuele vragen het douanepersoneel deze pagina laten zien om de code te checken. Verder staat er op het reiscertificaat jouw volledige naam zoals deze ook in je paspoort staat.
Is de uitslag altijd op tijd voordat ik vertrek?
Ja, je hebt zeker op tijd de uitslag voor vertrek. Let er alleen wel op dat je de test op tijd laat afnemen! Als je de Spoed PCR test vandaag afneemt voor 11.00 ‘s ochtends, dan heb je dezelfde dag om 17.30 uitslag. Elk land heeft haar eigen regels met betrekking tot hoe oud de afgenomen corona test maximaal mag zijn bij aankomst. Check dus altijd de huidige corona maatregelen van het land waar je naartoe reist. Zo zorg je er namelijk voor dat je de test op de juiste dag voor vertrek afneemt.

De verschillen tussen een PCR test, sneltest en antigeen test
Ja, onze testen zijn wereldwijd erkent. Je krijgt bij een negatieve testuitslag ook een reiscertificaat die op jouw naam staat met een unieke code. Houd er wel rekening mee dat een PCR test alleen voor beperkte tijd geldig is. Sommige landen vereisen een negatieve testuitslag van een PCR test die niet langer dan 24 uur geleden is afgenomen. Andere landen zijn iets soepeler, dan mag de test bijvoorbeeld maximaal 48 of 72 uur oud zijn. Wat voor jou geldt moet je zelf verifiëren op de overheidssite van het land waar je naartoe reist. Corona maatregelen veranderen snel dus blijf op de hoogte.

Ontvang ik de uitslag ook in het Engels?
Ja, het reiscertificaat is in het Engels.
Hoe betrouwbaar is de PCR test?
De PCR test is de meest betrouwbare coronatest die er is. Deze test bekijkt namelijk op moleculair niveau of jij het coronavirus hebt. In het laboratorium wordt het afgenomen neusslijm monster onder de loep genomen en getest op aanwezigheid van SARS-CoV-2.
Moeten kinderen ook getest worden?
Elk land mag haar eigen coronaregels hanteren. Sommige landen vereisen dat alle kinderen vanaf 10-12 jaar een negatieve coronatest moeten laten zien. Het kan ook zijn dat deze leeftijd jonger of ouder is. Wat in jouw geval geldt is volledig afhankelijk van het land waar je naartoe reist. Neemt contact op met je luchtvaartmaatschappij of bekijk deze informatie op de overheidssite van het land waar je naartoe reist.

Hoe maak ik een afspraak
Om je te laten testen op corona maak je een afspraak op onze site. Je kunt hier direct een reservering maken. Kies de gewenste locatie, tijdstip, vul je naam in en vervolgens kom je op de afgesproken tijd langsrijden in de teststraat om de PCR test te laten afnemen.
Kan ik mijn afspraak annuleren
Ja, dat kan. Stuur ons een email of bel ons op +31 (0)85 222 6002.
Wat moet ik meenemen naar de test? (paspoort/ID)
Vergeet niet een geldig identificatiebewijs mee te nemen zoals een paspoort of ID. We hebben deze gegevens nodig om voor jou een reiscertificaat op te maken.
Op welke locaties kan ik terecht voor een PCR test?
Vergeet niet een geldig identificatiebewijs mee te nemen zoals een paspoort of ID. We hebben deze gegevens nodig om voor jou een reiscertificaat op te maken.
Wij bieden een PCR test aan op al onze Spoedteststraat locaties. Kies dus de locatie van je voorkeur, plan je afspraak in en kom langsrijden om je veilig en snel te laten testen. Hieronder vind je het overzicht van onze locaties:

Schiphol
Bunnik

Een PCR Test of Sneltest nodig?

Boek nu je test voor locatie Bunnik of Schiphol

Bedrijven waar wij voor testen

Bij Spoedteststraat.nl heb je na 15 minuten uitslag van je Antigeen Sneltest of Emergency PCR. Spoed PCR binnen 4 uur de uitslag en bij een gewone PCR binnen 10 uur de uitslag.
Betrokken 🩺 arts: J.M. Price-den Boer, BIG: 99045763601.

RIVM Gevalideerd & Medical
Medical 🔬 Laboratories ISO 15189 Conform
This is a block of text. Double-click this text to edit it.
De Reisapp
van Buitenlandse Zaken
Download 

Bedrijfsgegevens

Blue Tests B.V.
KvK: 80685552 
Btw: NL861762757B01
7 dagen per week bereikbaar
2020 - 2023 Spoedteststraat.nl 🤝 Is onderdeel van Blue Tests B.V. Utrecht Bunnik The 🇳🇱 Netherlands ©️ Copyright. 

envelopephone-handsetmenu

Reviews✔ 4.5 of 5

Spoedteststraat.nl

Reviews✔By Google.com

Ria Blokster 04/04/2021

Google
Goedbereikbaar en snel geholpen.

Paul Palmer 23/04/21

Google
Its ok.

Omri Raisman 12/02/22

Google
Suitable for passenger with a car.

M Lucena 21/01/22

Google
Vlakbij het vliegveld in Amsterdam en er was niemand toen ik de test ging doen om terug te keren naar Brazilië.

Marcel Suijkerbuijk 28/08/21

Google
Great service

I-za PH 01/05/21

Google
Response quickly and very accommodating.

Vasile tranca 06/05/21

Google
A pleasant experience...after all.

Mark Engler 18/11/21

Google
Unreal! Great service!

Olga Tsubiks 29/08/21

Google
Extremely helpful staff, friendly, professional, and with great hearts to lend a hand whenever they can. The fact that we need an urgent COVID test is a high stress and costly ordeal, but we are glad that we find this company!

Megan Veldhuis 19/09/21

Google
Outstanding service!!! We missed our appointment which meant our 12 year old daughter could not join her school camp. When the owner heard about this, he took it upon himself to organise transport for her to join her class mates (2.5 hours away) and on top of it all, refunded our money. They did not need to do this, it was our own fault that we missed the slot but Daniel treated us with such kindness and heart. Can't recommend highly enough!
Read more...
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram