PCR Test nodig? Binnen 30 minuten uw uitslag❓🏃‍♀️ Meer info 

Covid-19

Reisadvies
Marokko

Reisadvies over Marokko

De Nederlandse overheid adviseert om niet naar het buitenland te reizen tot tenminste 31 maart 2021, dat geldt ook voor Marokko. Omdat Nederland het coronavirus nog niet onder controle heeft, zijn er momenteel geen rechtstreekse vluchten tussen Marokko en Nederland. De Marokkaanse overheid heeft nu ook nog een inreisverbod van kracht, wat ervoor zorgt dat Nederlandse reizigers Marokko niet binnen kunnen komen.

Algemene vragen over Marokko

Wanneer kan ik weer naar Marokko reizen?
Dat is nog niet duidelijk. Marokko heeft namelijk bewust het vliegverkeer met de meeste landen stilgelegd. Daar zit Nederland ook bij, samen met België, het Verenigd Koninkrijk, Zuid-Afrika en Denemarken. In het totaal zijn er maar liefst 13 landen waarmee Marokko al het vliegverkeer heeft opgeschort. Met de nieuwe coronavirus varianten afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk en Zuid-Afrika is Marokko momenteel extra voorzichtig. Voor nationale veiligheid willen zij dan ook koste wat het kost alle nieuwe varianten van het virus weren. Hoewel de situatie erg aan het verbeteren is, beperkt Marokko inkomende vluchten uit Europa om het land veilig te houden.
Coronavirus maatregelen in Marokko
Marokko heeft vanaf het begin van de uitbraak van het coronavirus onmiddellijk sterk opgetreden. Zo werden vluchten stopgezet, was reizen tussen verschillende steden in Marokko op bepaalde momenten niet toegestaan en ook geldt er een compleet vluchtverbod voor een aantal landen. Daarbij werden er door de politie flinke boetes uitgedeeld voor mensen die zich niet aan de corona regels hielden.

Na een ietwat rustige lente en begin van de zomer, begonnen de corona gevallen in Marokko sinds juli 2020 weer flink te stijgen. Toen is nogmaals sterk opgetreden en werd ook plotsklaps een reisverbod afgekondigd. In die maand werd het dan ook verboden om tussen verschillende Marokkaanse steden te reizen. Het zorgde destijds voor grote chaos op de snelwegen tussen grote steden zoals Casablanca, Fez, Tanger, Marrakech en Rabat.
Opnieuw inreisverbod
Ja, je hebt zeker op tijd de uitslag voor vertrek. Let er alleen wel op dat je de test op tijd laat afnemen! Als je de Spoed PCR test vandaag afneemt voor 11.00 ‘s ochtends, dan heb je dezelfde dag om 17.30 uitslag. Elk land heeft haar eigen regels met betrekking tot hoe oud de afgenomen corona test maximaal mag zijn bij aankomst. Check dus altijd de huidige corona maatregelen van het land waar je naartoe reist. Zo zorg je er namelijk voor dat je de test op de juiste dag voor vertrek afneemt.

Door de grote stijging van corona gevallen in Nederland mogen er vanaf 23 februari 2021 geen Nederlandse vluchten meer naar Marokko komen. Tot 16 maart 2021 geldt er een noodtoestand in heel Marokko. Mogelijk worden regels dan enigszins versoepeld, maar dat is nu nog niet duidelijk. Eind februari werden er namelijk nog wat flink wat landen toegevoegd aan de lijst die momenteel niet naar Marokko mogen vliegen.
Vooruitgang met Vaccinaties
Sinds januari 2021 is Marokko echter al wel van start gegaan met vaccinaties. Zo zijn er minstens 10 miljoen doses besteld van het Chinese vaccin Sinopharm. Ook ligt er een contract met AstraZeneca. In de loop van 2021 komt er nogmaals een levering van 8 miljoen doses. Qua vaccinatie en haar planning maakt Marokko dus goede stappen.
Voor een eerste indicatie is een antigeen sneltest prima, maar voor uitsluitsel is het verstandig om ook een aanvullende PCR test te laten afnemen. Al onze testen (PCR en Antigeen sneltest) zijn goedgekeurd door het RIVM, je kunt er dus op vertrouwen dat je bij ons een betrouwbaar test resultaat krijgt.
Ministerie van buitenlandse zaken Marokko
Elk land mag haar eigen coronaregels hanteren. Sommige landen vereisen dat alle kinderen vanaf 10-12 jaar een negatieve coronatest moeten laten zien. Het kan ook zijn dat deze leeftijd jonger of ouder is. Wat in jouw geval geldt is volledig afhankelijk van het land waar je naartoe reist. Neemt contact op met je luchtvaartmaatschappij of bekijk deze informatie op de overheidssite van het land waar je naartoe reist.

Regelgeving wat betreft inreisverbod en het openen van de grens veranderd snel. Als je een reis hebt gepland naar Marokko, blijf dan het nieuws volgen en check regelmatig de website van het ministerie van buitenlandse zaken in Marokko. Elk land mag zelf besluiten wat voor regels zij van kracht maken, daar heeft de Nederlandse overheid geen invloed op. Het is dus jouw verantwoordelijkheid als reiziger om op de hoogte te zijn van het laatste nieuws en de verplichtingen waaraan jij je moet voldoen.
Veiligheid in Marokko
Om je te laten testen op corona maak je een afspraak op onze site. Je kunt hier direct een reservering maken. Kies de gewenste locatie, tijdstip, vul je naam in en vervolgens kom je op de afgesproken tijd langsrijden in de teststraat om de PCR test te laten afnemen.
Op het moment heeft de Nederlandse overheid Marokko als ‘oranje’ gemarkeerd. Dat betekent dat door het coronavirus alleen noodzakelijke reizen worden aangeraden, bijvoorbeeld het bezoeken van ernstig zieke familie. Op het moment is het helemaal niet mogelijk om Marokko binnen te reizen, zowel qua vliegtuig of via land of op de ferry. Echter zou het kunnen dat die regels binnenkort weer versoepelen. Vooralsnog lijkt het qua toeristen die op vakantie willen naar Marokko rustig te blijven in 2021. Het is dan ook niet uitgesloten dat Marokko haar grenzen weer sluit. Voor reizigers of toeristen zou dat betekenen dat zij niet terug naar Nederland kunnen komen voor onbepaalde tijd. Ook al zal Marokko vluchten uit Nederland weer accepteren in 2021, het negatieve reisadvies voor Marokko zal hoogstwaarschijnlijk het hele jaar nog blijven gelden.
Coronatest voor Marokko
Ja, dat kan. Stuur ons een email of bel ons op +31 (0)85 222 6002.
Alle Nederlanders die naar Marokko willen reizen als dat weer mogelijk is moeten een negatieve COVID-19 PCR test kunnen overleggen. Deze test kun je afnemen bij de Spoedteststraat op de locaties Bunnik of Schiphol. Je kunt online een afspraak inplannen en vervolgens langsrijden bij de teststraat. Wij zijn elke dag open. De test wordt door een van onze kundige werknemers afgenomen. De PCR test wordt nasaal gedaan, via de neus wordt een lange wattenstaaf aangebracht om een monster te nemen. De uitslag krijg je toegestuurd via email. Je krijgt ook een reiscertificaat dat in Marokko wordt geaccepteerd.
Uitslag COVID-19 PCR test
Vergeet niet een geldig identificatiebewijs mee te nemen zoals een paspoort of ID. We hebben deze gegevens nodig om voor jou een reiscertificaat op te maken.
Je hebt de keuze om een spoed PCR test te doen of een ‘normale’ PCR test. Voor de spoedtest krijg je de uitslag dezelfde dag, als je de test hebt laten afgenomen tot 11.00 ’s ochtends. De gewone versie van de PCR test krijg je de uitslag de volgende dag. Check ook even welke eisen Marokko stelt aan de PCR test. Niet elk land heeft dezelfde regels met betrekking tot hoeveel uur of dagen voor vertrek de coronatest moet zijn afgenomen. Welke test je ook afneemt, je krijgt van ons de uitslag toegestuurd via email.
Reiscertificaat negatieve coronatest
Vergeet niet een geldig identificatiebewijs mee te nemen zoals een paspoort of ID. We hebben deze gegevens nodig om voor jou een reiscertificaat op te maken.
Als je bij ons een PCR test hebt afgenomen krijg je bij de uitslag ook een reiscertificaat. Hierop staat een code welke eventueel door douane of geautoriseerd personeel gecheckt kan worden. Op die manier kunnen zij namelijk zien dat zij met een goedgekeurde negatieve corona test te maken hebben. Onze reiscertificaten zijn wereldwijd goedgekeurd en hiermee kun je dus ook naar Marokko reizen.

Conclusie reisadvies voor Marokko

Al met al wordt het momenteel afgeraden om naar Marokko te reizen, tenzij dat absoluut noodzakelijk is voor medische of familie redenen. Blijf de meest actuele ontwikkelingen volgen voor nieuwe informatie over reizen naar Marokko. Momenteel is vliegverkeer tussen Nederland en Marokko nog niet mogelijk, maar hopelijk veranderd dit in de nabije toekomst.

Een PCR Test of Sneltest nodig?

Boek nu je test voor locatie Bunnik of Schiphol
Bij Spoedteststraat.nl heb je na 15 minuten uitslag van je Antigeen Sneltest of Emergency PCR. Spoed PCR dezelfde dag uitslag en bij een gewone PCR de volgende dag tussen 14:00 en 15:00 uur.
Betrokken 🩺 arts: J.M. Price-den Boer, BIG: 99045763601

Bedrijfsgegevens

Blue Tests B.V. | Groeneweg 162 U | 3981CP | Utrecht Bunnik | KvK: 80685552 | Btw: NL861762757B01
085 019 3466
Support@spoedteststraat.nl
+31 625 27 29 00
07:00 uur tot 20:00 uur
2020 - 2021 Spoedteststraat.nl 🤝 Is onderdeel van Blue Tests B.V. Utrecht Bunnik The 🇳🇱 Netherlands ©️ Copyright. 

envelopephone-handsetmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram