Wij zijn gewoon 🗣️ Open: PCR Test nodig? Binnen 30 minuten uw uitslag !🏃‍♀️ Meer info 

Covid-19

Reisadvies
Duitsland

Reisadvies over Duitsland

Er geldt momenteel een algemeen advies vanuit het Nederlandse kabinet om niet naar het buitenland te reizen. Dat geldt ook met betrekking tot het reizen naar onze oosterburen. Duitsland heeft nog veel moeite met het coronavirus onder controle te houden en er gelden dan ook strenge Lock down regels. Hieronder bespreken we de maatregelen in Duitsland, wanneer je mogelijk weer naar Duitsland kunt reizen en meer informatie over de huidige situatie.

Algemene vragen over Duitsland

Wanneer is reizen naar Duitsland mogelijk?
Momenteel worden alle buitenlandse reizen nog afgeraden, dus ook naar Duitsland. Daar komt overigens ook bij dat er in Duitsland op het moment erg strenge lockdown regels gelden. Ook hebben sommige deelstaten hun eigen specifieke regels en zijn bepaalde grensovergangen dicht. Mocht je met de auto naar Duitsland willen reizen, check dan de specifieke informatie voor de grensovergang van waar je het land binnen wil rijden. Als je naar Duitsland reist per vliegtuig dan moet je een negatieve COVID-19 PCR test kunnen laten zien.
Coronatest plicht om naar Duitsland te reizen
Zoals je wellicht al wist, heeft elk land zijn eigen regels omtrent het laten zien van een negatieve coronatest bij aankomst in het land. Voor Duitsland geldt dat jij een negatieve uitslag moet kunnen laten zien van een test die bij aankomst in Duitsland maximaal 48 uur oud is. De tijd wordt berekend vanaf het moment dat de test bij je is afgenomen tot het moment dat je Duitsland binnenkomt. Het is ook belangrijk dat de test/reiscertificaat in een van de volgende talen is: Duits, Engels of Frans. Als je een test afneemt bij een van onze Spoedteststraat locaties dan krijg je er een reiscertificaat met unieke code bij. Deze code kan gecheckt worden op echtheid door het douanepersoneel. Onze reiscertificaten zijn geschreven in het Engels en worden wereldwijd geaccepteerd.
Coronatest plicht om naar Duitsland te reizen
Ja, je hebt zeker op tijd de uitslag voor vertrek. Let er alleen wel op dat je de test op tijd laat afnemen! Als je de Spoed PCR test vandaag afneemt voor 11.00 ‘s ochtends, dan heb je dezelfde dag om 17.30 uitslag. Elk land heeft haar eigen regels met betrekking tot hoe oud de afgenomen corona test maximaal mag zijn bij aankomst. Check dus altijd de huidige corona maatregelen van het land waar je naartoe reist. Zo zorg je er namelijk voor dat je de test op de juiste dag voor vertrek afneemt.

Zoals je wellicht al wist, heeft elk land zijn eigen regels omtrent het laten zien van een negatieve coronatest bij aankomst in het land. Voor Duitsland geldt dat jij een negatieve uitslag moet kunnen laten zien van een test die bij aankomst in Duitsland maximaal 48 uur oud is. De tijd wordt berekend vanaf het moment dat de test bij je is afgenomen tot het moment dat je Duitsland binnenkomt. Het is ook belangrijk dat de test/reiscertificaat in een van de volgende talen is: Duits, Engels of Frans. Als je een test afneemt bij een van onze Spoedteststraat locaties dan krijg je er een reiscertificaat met unieke code bij. Deze code kan gecheckt worden op echtheid door het douanepersoneel. Onze reiscertificaten zijn geschreven in het Engels en worden wereldwijd geaccepteerd.
COVID-19 test laten doen met prioriteit
Het kan zijn dat je om bepaalde redenen naar Duitsland moet reizen. Misschien moet je een familielid bezoeken of moet je naar Duitsland om zakelijke redenen. Bij de Spoedteststraat locaties in Bunnik of Schiphol kun je met prioriteit een coronatest laten doen. Het is verplicht om bij aankomst in Duitsland een negatieve COVID-19 PCR test te kunnen laten zien. Als je bij ons ’s ochtends voor 11 uur de test afneemt, dan sturen wij je de uitslag en reiscertificaat toe dezelfde dag om 17.30.Wij zijn 7 dagen per week geopend van 7 uur ’s ochtends tot 20.00 ’s avonds. Op onze site kun je een afspraak inplannen. Je kiest hier welke test je precies wil laten doen, de locatie, op welke datum en hoe laat. Vervolgens kun je dan bij ons komen langsrijden en nemen wij de test bij je af. Afhankelijk van de soort test die je doet krijg je zo snel mogelijk de uitslag toegestuurd per email.
Registratieplicht voor reizigers
Elk land mag haar eigen coronaregels hanteren. Sommige landen vereisen dat alle kinderen vanaf 10-12 jaar een negatieve coronatest moeten laten zien. Het kan ook zijn dat deze leeftijd jonger of ouder is. Wat in jouw geval geldt is volledig afhankelijk van het land waar je naartoe reist. Neemt contact op met je luchtvaartmaatschappij of bekijk deze informatie op de overheidssite van het land waar je naartoe reist.

Als reiziger naar Duitsland is het verplicht om je van tevoren te registreren op de website van de Duitse overheid. Je kunt dan een aanmeldingsformulier online invullen voordat je op reis gaat. Op de website van de Duitse overheid lees je meer over deze registratieplicht. Het is nog niet duidelijk wanneer reizen naar Duitsland weer mogelijk is zonder beperkingen. Als je op het moment naar Duitsland wil vliegen, dan kan dat onder strenge voorwaarden. De coronaregels veranderen snel, dus zorg ervoor dat je ten aller tijde op de hoogte blijft van het actuele corona nieuws en regelgeving in Duitsland.
Huidige maatregelen in Duitsland
Om je te laten testen op corona maak je een afspraak op onze site. Je kunt hier direct een reservering maken. Kies de gewenste locatie, tijdstip, vul je naam in en vervolgens kom je op de afgesproken tijd langsrijden in de teststraat om de PCR test te laten afnemen.
De coronamaatregelen die op het moment gelden in Duitsland zijn erg streng. Tot 18 april 2021 geldt in Duitsland een harde Lock down. Het is nog de vraag of die regels na die datum enigszins versoepeld zullen worden. Horecagelegenheden en restaurants zijn gesloten en momenteel spreekt de Duitse overheid over het tijdelijk verbieden van vakanties. Dat betekent dus dat Duitsers niet op vakantie kunnen gaan. De afgelopen periode is er namelijk een ‘stormloop’ geweest van Duitsers die een vakantieverblijf in Mallorca boeken. Of dit vliegverbod echt in werking gaat treden is nog te bezien. Het maakt in ieder geval duidelijk dat de situatie in Duitsland ernstig is, en nog niet onder controle.
Strenge Lock down regels
Ja, dat kan. Stuur ons een email of bel ons op +31 (0)85 222 6002.
Het openbare leven bij onze oosterburen is vooralsnog tot een minimum beperkt. Hotels mogen bijvoorbeeld geen toeristische overnachtingen aannemen. Houdt er ook rekening mee dat Lock down regels kunnen verschillen per regio in Duitsland. Mocht je gepland hebben om naar een specifieke stad te reizen, dan doe je er verstandig aan om dit van tevoren even te checken. Verder geldt in heel Duitsland de algemene regel van 1.5 meter afstand houden en ook is iedereen verplicht om op openbare plekken een mondkapje te dragen. Op het niet naleven van de coronaregels staan hoge boetes, zorg er dus voor dat je altijd een mondkapje bij je hebt en je de lokale regels netjes opvolgt.

Veiligheid in Duitsland

De kleur die voor Duitsland geldt is ‘oranje’ wat inhoudt dat het veiligheidsrisico voor corona aanzienlijk is. Deze kleur betekent dan ook dat je alleen noodzakelijke reizen naar Duitsland moet maken. Alle buitenlandse reizen zijn op het moment een risico voor het verspreiden van het coronavirus. Het ene land is echter meer risicovol dan het andere. Een oranje kleurcode houdt ook in dat reizigers naar Duitsland onverwacht vast kunnen blijven zitten in het land. Als coronagevallen op bepaalde plekken ineens snel stijgen, dan zou het kunnen dat de overheid de grens op slot doet. Overigens adviseert het Nederlandse kabinet ook zeer dringend om niet naar onze buurlanden te reizen. Veel mensen rijden weleens met de auto de grens over, of dat nou is om boodschappen te doen of te tanken. Wat wordt gezien als een onschuldig autoritje is momenteel voor de veiligheid absoluut niet aan te raden.

Een PCR Test of Sneltest nodig?

Boek nu je test voor locatie Bunnik of Schiphol

Bedrijven waar wij voor testen

Bij Spoedteststraat.nl heb je na 15 minuten uitslag van je Antigeen Sneltest of Emergency PCR. Spoed PCR binnen 4 uur de uitslag en bij een gewone PCR binnen 10 uur de uitslag.
Betrokken 🩺 arts: J.M. Price-den Boer, BIG: 99045763601.

RIVM Gevalideerd & Medical
Medical 🔬 Laboratories ISO 15189 Conform
This is a block of text. Double-click this text to edit it.
De Reisapp
van Buitenlandse Zaken
Download 

Bedrijfsgegevens

Blue Tests B.V.
KvK: 80685552 
Btw: NL861762757B01
7 dagen per week bereikbaar
2020 - 2023 Spoedteststraat.nl 🤝 Is onderdeel van Blue Tests B.V. Utrecht Bunnik The 🇳🇱 Netherlands ©️ Copyright. 

envelopephone-handsetmenu

Reviews✔ 4.5 of 5

Spoedteststraat.nl

Reviews✔By Google.com

Ria Blokster 04/04/2021

Google
Goedbereikbaar en snel geholpen.

Paul Palmer 23/04/21

Google
Its ok.

Omri Raisman 12/02/22

Google
Suitable for passenger with a car.

M Lucena 21/01/22

Google
Vlakbij het vliegveld in Amsterdam en er was niemand toen ik de test ging doen om terug te keren naar Brazilië.

Marcel Suijkerbuijk 28/08/21

Google
Great service

I-za PH 01/05/21

Google
Response quickly and very accommodating.

Vasile tranca 06/05/21

Google
A pleasant experience...after all.

Mark Engler 18/11/21

Google
Unreal! Great service!

Olga Tsubiks 29/08/21

Google
Extremely helpful staff, friendly, professional, and with great hearts to lend a hand whenever they can. The fact that we need an urgent COVID test is a high stress and costly ordeal, but we are glad that we find this company!

Megan Veldhuis 19/09/21

Google
Outstanding service!!! We missed our appointment which meant our 12 year old daughter could not join her school camp. When the owner heard about this, he took it upon himself to organise transport for her to join her class mates (2.5 hours away) and on top of it all, refunded our money. They did not need to do this, it was our own fault that we missed the slot but Daniel treated us with such kindness and heart. Can't recommend highly enough!
Read more...
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram