Wij zijn gewoon 🗣️ Open: PCR Test nodig? Binnen 30 minuten uw uitslag !🏃‍♀️ Meer info 

Covid-19

Reisadvies
Thailand

Update reisadvies Thailand

Sinds het begin van 2022 begint de wereld langzaam maar zeker te heropenen. Ook Thailand heropent haar grenzen. Vanaf 1 april 2022 vervalt de PCR test plicht voor inkomende reizigers. Reizigers die niet gevaccineerd zijn moeten voldoen aan quarantaine regels bij aankomst in het land. Daarbij zijn er enkele bijzondere regels voor alle reizigers bij aankomst in Thailand.
Vereisten om naar Thailand te reizen
Een PCR test om Thailand binnen te reizen is vanaf 1 april 2022 niet meer verplicht.
Vooraf het vertrek naar Thailand moeten toeristen een Thailand Pass aanvragen. Dit kan online gedaan worden. Je kan de pas vanaf 60 dagen voor vertrek aanvragen.
Vaccinatieplicht uitzonderingen: Mensen onder de 18 jaar of met een medische uitzondering hoeven niet aan de vaccinatieplicht te voldoen.
Een reisverzekering die minimaal $20.000 dekt inclusief COVID-19 dekking is verplicht voor alle reizigers die naar Thailand reizen.
Bewijs van vaccinatie.
Bewijs van 1 nacht accommodatie bij een door de overheid goedgekeurd hotel, bijvoorbeeld SHA extra plus. De hotel boeking moet ook de kosten voor 2 COVID-19 test omvatten. Er moet namelijk een PCR test gedaan worden bij aankomst en een Antigeen zelftest op dag 5.

Algemene vragen over Thailand

Sandbox programma
Hoewel Thailand haar grenzen voor toeristen heeft heropend, zijn ze nog wel extra voorzichtig wat betreft de verspreiding van het virus. Om deze reden geldt in Thailand het zogenoemde sandbox programma. Toeristen moeten bij aankomst in Thailand ten minste 5 nachten verblijven in een hotel in een van de volgende locaties: Phuket, Khao Lak, Krabi, Samui, Koh Phang Ngan of Koh Tao voordat ze naar andere gedeeltes van Thailand mogen reizen.
Quarantaine regels voor niet-gevaccineerden
Niet-gevaccineerde reizigers zijn verplicht om bij aankomst in Thailand in quarantaine te gaan. Sinds 1 april 2022 is de quarantaine tijd verkort van 10 dagen naar 5 dagen. De quarantaine moet volbracht worden in een van de aangewezen quarantaine faciliteiten in Bangkok, Samut Prakan, Pattaya, Phuket of Samui.

De onderstaande regels zijn niet meer van toepassing.

Kan ik naar Thailand reizen?
Hoewel in Nederland nog steeds het advies geldt om niet te reizen, kan het zijn dat je toch op reis wil gaan. Of dat nou gaat om familiebezoek, toerisme of medische redenen. Het ene land heeft strengere regels omtrent corona dan het andere. Thailand is een van de landen die het coronavirus goed onder controle heeft weten te houden. Ze zijn op het moment dan ook erg streng wie het land binnen komt. Momenteel ben je als Nederlander namelijk verplicht om een toelatingsdocument te vergaren als je naar Thailand wil reizen. Zonder dit document kom je het land niet binnen. Als buitenlander mag je momenteel alleen onder ‘bijzondere omstandigheden’ naar Thailand komen. Door een telefoontje te plegen naar de ambassade van Thailand kun je opklaren of jij momenteel naar Thailand mag reizen of niet. De Thaise autoriteiten hebben nu een zogenaamde ‘Certificate of Entry’ (COE) van kracht gemaakt. Die moet je als buitenlander kunnen laten zien om het land binnen te komen. Meer over deze procedure kom je te weten via de Thaise ambassade of de officiële overheidssite van Thailand.
Van Thailand naar Nederland reizen
In Nederland ging eind december 2020 de regel van start dat iedereen die Nederland binnen reist vanuit een ‘hoog-risico gebied’ een negatieve coronatest moet laten zien. Thailand wordt volgens het Nederlandse kabinet niet aangemerkt als hoog risicogebied. Mensen die terugreizen vanuit Thailand naar Nederland hoeven geen negatieve COVID-19 testuitslag te laten zien, ook is een Antigeen sneltest niet verplicht. Landen zoals Thailand, maar ook enkele Caribische eilanden, Australië en Zuid-Korea worden niet als hoog risicogebied aangemerkt. Quarantaine bij aankomst in Nederland is om die reden ook niet verplicht.
Verplichte quarantaine aankomst in Thailand
Ja, je hebt zeker op tijd de uitslag voor vertrek. Let er alleen wel op dat je de test op tijd laat afnemen! Als je de Spoed PCR test vandaag afneemt voor 11.00 ‘s ochtends, dan heb je dezelfde dag om 17.30 uitslag. Elk land heeft haar eigen regels met betrekking tot hoe oud de afgenomen corona test maximaal mag zijn bij aankomst. Check dus altijd de huidige corona maatregelen van het land waar je naartoe reist. Zo zorg je er namelijk voor dat je de test op de juiste dag voor vertrek afneemt.

Ook al heb je als Nederlander toestemming gekregen om Thailand binnen te komen, dan is er een strenge quarantaine. Je moet namelijk 15 dagen verplicht in quarantaine in een aangewezen locatie. De kosten hiervan zijn voor je eigen rekening. Mocht je positief testen bij aankomst, dan word je naar het ziekenhuis gebracht en daar gehouden. De ziekenhuis quarantaine geldt ook voor reisgenoten die eventueel negatief zijn getest. Deze quarantaine regels zijn niet mis. Momenteel doe je er dus goed aan om alleen naar Thailand te reizen als dat voor jou echt noodzakelijk is.
Test afnemen bij Spoedteststraat
Als je aan de Thaise visa vereisten hebt voldaan, dan mag je dus naar Thailand reizen. Echter moet je wel maximaal 72 uur voor vertrek een COVID-19 PCR test hebben afgenomen met een negatieve testuitslag. Bij onze teststraat locatie in Schiphol of Bunnik kun je deze test snel en efficiënt laten afnemen. Onze testen zijn wereldwijd geaccepteerd en ook krijg je een reiscertificaat toegestuurd per email. Deze kan je laten zien bij aankomst in Thailand. Op jouw negatieve testresultaat staat een unieke code die eventueel door de douane gevalideerd kan worden.
Proces van coronatesten
Elk land mag haar eigen coronaregels hanteren. Sommige landen vereisen dat alle kinderen vanaf 10-12 jaar een negatieve coronatest moeten laten zien. Het kan ook zijn dat deze leeftijd jonger of ouder is. Wat in jouw geval geldt is volledig afhankelijk van het land waar je naartoe reist. Neemt contact op met je luchtvaartmaatschappij of bekijk deze informatie op de overheidssite van het land waar je naartoe reist.

Boek je afspraak voor een coronatest in op onze site. Wij zijn 7 dagen per week geopend. Reserveer het gewenste tijdslot en kom dan met de auto langsrijden in onze testlocatie in Bunnik of Schiphol. Een van onze professionele medewerkers neemt dan de test af middels een lange wattenstaaf via de neus. Voor een PCR test wordt het afgenomen monster neusslijm vervolgens naar het laboratorium gestuurd. Als je een Spoed PCR test hebt geboekt en je komt de test afnemen voor 11.00 ’s ochtends, dan krijg je dezelfde dag om 17.30 de uitslag van je coronatest. Dit krijg je toegestuurd per email en ook bijgevoegd is het reiscertificaat die je hoogstwaarschijnlijk aan de douane moet overleggen bij aankomst in Thailand.
Coronamaatregelen in Thailand
Om je te laten testen op corona maak je een afspraak op onze site. Je kunt hier direct een reservering maken. Kies de gewenste locatie, tijdstip, vul je naam in en vervolgens kom je op de afgesproken tijd langsrijden in de teststraat om de PCR test te laten afnemen.
Naast strenge regels omtrent wie naar Thailand mag reizen, gelden er ook in het land zelf allerlei coronaregels. Hoewel Thailand in vergelijking tot veel andere landen relatief weinig coronadoden heeft, is het aantal COVID-19 besmettingen wel aan het stijgen. Momenteel zijn er een aantal beperkingen wat betreft vliegverkeer tussen verschillende binnenlandse plaatsen in Thailand. Ook wordt er door middel van ‘groen’ ‘oranje’ en ‘rood’ de stand van zaken rondom het coronavirus aangegeven. Deze kleuren corresponderen met het aantal besmettingen in steden en provincies. ‘Groen’ is weinig risico, ‘oranje’ is reden tot beperkingen en ‘rood’ is een status waar snel ingegrepen wordt qua horecagelegenheden, openingstijden van winkels en meer. Daarbij wordt er aangeraden om niet naar drukke plekken te reizen. Bij openbare plekken zoals in winkelcentra of restaurants word je vaak gevraagd om de zogenoemde Thai Chana QR Code te scannen. Je kunt dan op je telefoon wat informatie invoeren over reisgegevens, of je coronaklachten hebt en je persoonlijke contact gegevens. Mocht er iemand positief getest worden, dan kan de app personen die risico lopen op de hoogte stellen.
Andere algemene regels
Ja, dat kan. Stuur ons een email of bel ons op +31 (0)85 222 6002.
Naast het opvolgen van de lokale regels in Thailand is het ook belangrijk om de hygiëne richtlijnen wat betreft het coronavirus goed te blijven uitvoeren. Was regelmatig je handen, gooi na het neus snuiten het papier direct weg en zorg ervoor dat je antibacteriële gel bij de hand hebt. Mocht je klachten krijgen, laat dan direct een coronatest afnemen zodat je kan uitsluiten dat je mogelijk positief bent voor COVID-19. Hoewel er in Nederland een negatief reisadvies geldt, kiezen mensen er toch voor om te reizen. Als je naar Thailand gaat, houdt dan altijd rekening met mensen om je heen en respecteer de lokale regels.

Een PCR Test of Sneltest nodig?

Boek nu je test voor locatie Bunnik of Schiphol

Bedrijven waar wij voor testen

Bij Spoedteststraat.nl heb je na 15 minuten uitslag van je Antigeen Sneltest of Emergency PCR. Spoed PCR binnen 4 uur de uitslag en bij een gewone PCR binnen 10 uur de uitslag.
Betrokken 🩺 arts: J.M. Price-den Boer, BIG: 99045763601.

RIVM Gevalideerd & Medical
Medical 🔬 Laboratories ISO 15189 Conform
This is a block of text. Double-click this text to edit it.
De Reisapp
van Buitenlandse Zaken
Download 

Bedrijfsgegevens

Blue Tests B.V.
KvK: 80685552 
Btw: NL861762757B01
7 dagen per week bereikbaar
2020 - 2023 Spoedteststraat.nl 🤝 Is onderdeel van Blue Tests B.V. Utrecht Bunnik The 🇳🇱 Netherlands ©️ Copyright. 

envelopephone-handsetmenu

Reviews✔ 4.5 of 5

Spoedteststraat.nl

Reviews✔By Google.com

Ria Blokster 04/04/2021

Google
Goedbereikbaar en snel geholpen.

Paul Palmer 23/04/21

Google
Its ok.

Omri Raisman 12/02/22

Google
Suitable for passenger with a car.

M Lucena 21/01/22

Google
Vlakbij het vliegveld in Amsterdam en er was niemand toen ik de test ging doen om terug te keren naar Brazilië.

Marcel Suijkerbuijk 28/08/21

Google
Great service

I-za PH 01/05/21

Google
Response quickly and very accommodating.

Vasile tranca 06/05/21

Google
A pleasant experience...after all.

Mark Engler 18/11/21

Google
Unreal! Great service!

Olga Tsubiks 29/08/21

Google
Extremely helpful staff, friendly, professional, and with great hearts to lend a hand whenever they can. The fact that we need an urgent COVID test is a high stress and costly ordeal, but we are glad that we find this company!

Megan Veldhuis 19/09/21

Google
Outstanding service!!! We missed our appointment which meant our 12 year old daughter could not join her school camp. When the owner heard about this, he took it upon himself to organise transport for her to join her class mates (2.5 hours away) and on top of it all, refunded our money. They did not need to do this, it was our own fault that we missed the slot but Daniel treated us with such kindness and heart. Can't recommend highly enough!
Read more...
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram