PCR Test nodig? Binnen 30 minuten uw uitslag !🏃‍♀️ Meer info 

Testen voor Vertrek

Ga je op reis? Anno 2021 moeten we voor vertrek net wat meer voorbereidingen treffen. In veel landen wordt van toeristen namelijk een negatieve COVID-19 PCR test vereist. Als vakantieganger moet jij er dus voor zorgen dat je aan de regels voldoet.

Hieronder leggen we je uit wat je precies voor vertrek nodig hebt en hoe je dat regelt. Bij Spoedteststraat bieden wij verschillende soorten coronatesten aan. Wij hebben de COVID-19 PCR test, de Antigeen Sneltest, Spoed PCR test en ook is er een Emergency PCR test om binnen 30 minuten uitslag van je coronatest te krijgen.

 

Beschikbare coronatests

Er worden specifieke eisen gesteld aan de soort coronatest die je moet overleggen als je op reis gaat. Vereisten die vaak worden gesteld zijn:

·         Legitieme PCR test (Al onze coronatesten zijn goedgekeurd door het RIVM).

·         Geldig reiscertificaat.

          ·          Coronatest mag niet ouder zijn dan 12-72 uur (Regels afhankelijk per land).

Alle coronatesten bij Spoedteststraat zijn goedgekeurd door het RIVM. Ook krijg je bij een negatief testresultaat een wereldwijd geaccepteerd reiscertificaat. Hieronder vind je een uitleg van de verschillen soorten coronatesten die wij aanbieden.

 PCR test

Een PCR test is de meest betrouwbare soort coronatest. Met deze test wordt op genetisch niveau getest op de aanwezigheid van SARS-CoV-2. Als je onze gangbare PCR test laat afnemen, dan krijg je de volgende dag uitslag tussen 14.00 en 15.00 uur.

 

PCR-spoed test

 De PCR test spoed test is er voor de mensen die hun uitslag vandaag nodig hebben en geen moment later. Als je ’s ochtends voor 11.00 de test komt afnemen, dan krijg je de uitslag uiterlijk om 17.30 (zelf dag). Kom je de test afnemen tussen 11.05 en 14.30 uur, dan krijg je het testresultaat om 21.00. Als je op Zaterdag of Zondag komt testen tussen 07.00 –10.30 uur dan volgt uitslag tussen 16.30 – 18.00 uur.

 

PCR Emergency test

De Emergency PCR test is er voor noodgevallen! Als je de Emergency PCR test komt afnemen dan krijg je binnen 30 minuten uitslag van je test. Deze testoptie is voor mensen die bijvoorbeeld hun vlucht moeten halen. Deze razendsnelle PCR test met reiscertificaat wordt uitgevoerd met de LAMP techniek (Eén van de geaccepteerde NAAT testen). Reserveer je afspraak, kom de test afnemen, en ontvang je uitslag en reiscertificaat binnen 30 op je email adres.

 

Antigeen sneltest

De Antigeen sneltest test op de aanwezigheid van antigenen in de afgenomen neus swab. Met deze test krijg je binnen 15-30 minuten uitslag per email. Houdt er rekening mee dat de vereiste coronatest om te reizen veelal een PCR test is. In sommige landen wordt echter ook een aanvullende Antigeen sneltest vereist. Als je terugreist naar Nederland vanuit een risicogebied dan wordt in sommige gevallen een aanvullende Antigeen sneltest vereist.

 

Goed voorbereid op reis

Als je bij Spoedteststraat een coronatest laat afnemen krijg je uitslag toegestuurd per email. Bij een negatief resultaat krijg je er een wereldwijd geaccepteerd reiscertificaat bij. Dit certificaat moet je overhandigen aan geautoriseerd personeel op bestemming. Op elk certificaat staat een unieke code welke op onze site gecheckt kan worden op echtheid. Elk land heeft andere vereisten met betrekking hoe lang van tevoren de PCR test maximaal mag zijn genomen. Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van deze informatie. Zo weet je namelijk zeker dat je de test komt afnemen op het juiste tijdstip.

 

Locatie coronatest afnemen

Reserveer je coronatest bij onze testlocatie in Schiphol of in Utrecht (Bunnik). Op onze site kun je het gewenste tijdsblok reserveren. Eenmaal op locatie duurt het afnemen van de test slechts enkele minuten. Ook kun je tijdens het testen gewoon in de auto blijven zitten. Mocht je last-minute in het vliegtuig willen stappen, dan kun je bij ons de Emergency PCR test komen afnemen. Je krijgt je uitslag dan toegestuurd binnen 30 minuten. Onze Schiphol locatie zit 5 minuten rijden van de vertrekhal, dus je kunt rechtstreeks van de testlocatie naar het vliegtuig.

 

Eisen aan coronatest in het buitenland

Bijna elk land heeft momenteel corona restricties voor inkomende reizigers. Veelal wordt een negatieve PCR test vereist die niet ouder is dan 48-72 uur. Sommige landen vereisen zelfs een coronatest die niet ouder is dan 12 of 24 uur. De eisen die worden gesteld aan een coronatest verschilt per land. Het is daarom belangrijk dat jij de overheidssite van het land waar je naartoe reist checkt. Regelgeving kan snel veranderen. Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van de actuele regels.

 

Terugreizen naar Nederland

Plan niet alleen je vertrek, maar ook je terugreis naar Nederland. Als je vanuit een risicogebied terug naar Nederland reist, dan moet je een NAAT (PCR test) laten zien die niet ouder dan is dan 72 uur. Deze tijd wordt berekend vanaf het moment dat je de test laat afnemen tot aankomst in Nederland. NAAT test is een overkoepelende term voor specifieke testen die toegestaan zijn. Dit zijn de toegestane testen:

      ·         PCR

      ·         RT PCR

      ·         LAMP

      ·         TMA

      ·         mPOCT

De meest voorkomende NAAT test is een PCR test, vandaar dat deze term het meeste wordt gebruikt. Bekijk onze reisadvies pagina om te lezen welke landen Nederland als risicogebied beschouwd. Bij code oranje is een negatieve PCR test verplicht om naar Nederland te reizen. Bij code geel kun je zonder negatieve coronatest terugreizen naar Nederland.

 

Wanneer krijg ik de uitslag

Hoe snel je de uitslag krijgt van een coronatest hangt af van de soort test die je afneemt. Met een Emergency PCR test krijg je uitslag binnen 30 minuten. Voor een Spoed PCR test is dat het einde van de dag en voor de gangbare PCR test ontvang je de uitslag de volgende dag (24 uur). Als je een Antigeen sneltest afneemt krijg je de uitslag binnen 30 minuten. Welke test voor jou goed is hangt af van de vereisten in het land waar je naartoe reist en hoe snel je de uitslag nodig hebt.

Een PCR Test of Sneltest nodig?

Boek nu je test voor locatie Bunnik of Schiphol

Bedrijven waar wij voor testen

Bij Spoedteststraat.nl heb je na 15 minuten uitslag van je Antigeen Sneltest of Emergency PCR. Spoed PCR binnen 6 uur de uitslag en bij een gewone PCR binnen 12 uur de uitslag.
Betrokken 🩺 arts: J.M. Price-den Boer, BIG: 99045763601
This is a block of text. Double-click this text to edit it.
De Reisapp
van Buitenlandse Zaken
Download 

Bedrijfsgegevens

Blue Tests B.V. 
Groeneweg 162 U 
3981CP  Utrecht Bunnik  

KvK: 80685552 
Btw: NL861762757B01
24/7 bereikbaar
2020 - 2021 Spoedteststraat.nl 🤝 Is onderdeel van Blue Tests B.V. Utrecht Bunnik The 🇳🇱 Netherlands ©️ Copyright. 

envelopephone-handsetmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram