Testlocaties Corona

Het is belangrijk om je snel te laten testen op het corona virus als je mogelijk bent besmet. Je wil daarom ook graag bij een testlocatie dichtbij huis kunnen testen. Bij Spoedteststraat.nl kun je terecht in Bunnik of Schiphol. Hieronder lees je meer over de corona testlocaties, hoe het afnemen van een coronatest werkt en andere belangrijke informatie.

Amsterdam

Locatie Schiphol

Brabant

Locatie Eindhoven

Utrecht

Locatie Bunnik

Zuid-Holland

Locatie Den-Haag

Testen op het coronavirus

Voor het testen bij een van onze locaties staat veiligheid voorop. Je hoeft bij ons dan ook niet in een lange rij te wachten. Bij ons rijd je simpelweg met de auto door Spoedteststraat, en neem je de test af terwijl je in de auto zit. Doordat je zelf niet uit de auto hoeft te komen beperk je contact met anderen. Bovendien ben je binnen maximaal 10 minuten klaar. Je kunt een coronatest bij ons komen afnemen voordat je op reis gaat of misschien wil je extra voorzichtig zijn rondom familie. Je kunt onze COVID-19 test zowel preventief afnemen als wanneer je klachten hebt.

Type coronatests uitgelegd

Bij onze testlocaties kun je 3 soorten coronatesten laten doen. Namelijk een PCR test, een Antigeen test of een Antilichaam test. Met een PCR test wordt op moleculair niveau gecheckt op de aanwezigheid van het SARS-CoV-2 virus. Er wordt een monster genomen via je neus en/of mond, welke vervolgens naar het laboratorium wordt gestuurd. Voor veel internationale reizen moet je een negatieve PCR test kunnen overleggen.

Echter heb je ook de Antigeen corona test. Met deze sneltest kun je binnen 15 minuten zien of je positief bent getest voor het coronavirus. Er wordt dan namelijk gecheckt op de aanwezigheid van stukjes eiwit die onderdeel uitmaken van het SARS-CoV-2 virus. Onze Schiphol locatie van Spoedteststraat is daarom bij uitstek geschikt voor reizigers die voor vertrek een sneltest willen doen.

Kwaliteit & Betrouwbaarheid

Niet alle Antigeen sneltesten zijn even betrouwbaar, vandaar dat voor internationale reizen vaak om een PCR test wordt gevraagd. Wij gebruiken dezelfde sneltesten als de GGD, er is dus wel degelijk verschil in kwaliteit.

Overigens kun je ook bij het RIVM meer lezen over welke sneltesten betrouwbaar zijn. Naast de PCR test en de Antigeentest heb je ook nog een Antilichaam test, deze test kun je doen als je wilt weten of je in het verleden besmet bent geweest met het coronavirus. Een meer gedetailleerde uitleg over de verschillende testen lees je in ons artikel drie Covid-19 testen op een rij.

Op corona laten testen bij Spoedteststraat

Je laten testen bij een testlocatie van Spoedteststraat werkt als volgt. Bekijk de test die je wil afnemen, bijvoorbeeld de PCR spoedtest, en vervolgens klik je op ‘reserveer nu’. Al onze testen zijn goedgekeurd door de GGD, je zit dus sowieso goed.

Stap 1 

  • Om een afspraak te maken bij een van onze testlocaties kun je maximaal 1 tijdsblok reserveren. Mocht je dus met de hele familie tegelijkertijd willen komen testen, dan moet je voor iedere test een aparte reservering maken.

Stap 2 

  • Kies de gewenste testlocatie,de datum en het tijdstip dat je de test wil komen nemen. Je bevestigd op deze pagina nogmaals de soort test die je wil afnemen. Als je klaar bent krijg je van ons per email een afspraakbevestiging. Vergeet niet je identiteitsbewijs mee te nemen.

Stap 3 

  • Rijd met je auto naar de teststraat op het geplande tijdstip. Een van onze professionele medewerkers neemt vervolgens de test af. Dit wordt gedaan via de neus met een wattenstaafje terwijl jij in de auto blijft zitten.

Mocht het even niet lukken, dan kun je natuurlijk gewoon de auto bij ons parkeren. We hebben namelijk ook binnen een stoel klaarstaan om de test te kunnen afnemen. Afhankelijk van de soort test die je gekozen hebt, krijg je zo snel mogelijk uitslag via email.

Met de auto naar de testlocatie

Je kunt met je eigen auto naar een van onze testlocaties komen om je coronatest af te nemen. Parkeren is niet nodig, want we nemen de test af terwijl jij in de auto blijft zitten. Als je niet in de gelegenheid bent om met eigen vervoer te komen, dan kun je bij ons een speciale PCR-taxi bestellen. Wij zijn dit initiatief gestart met Travel Electric. Je wordt dan netjes thuis opgehaald en naar de testlocatie gebracht. De taxi blijft zonder extra kosten op je wachten tot de test is afgenomen. Vervolgens word je ook weer netjes naar huis gebracht. Mocht je hier verder nog vragen over hebben, bel dan naar 085 019 4092.

Op een andere manier naar de testlocatie

De Spoedteststraat is natuurlijk bij uitstek geschikt om langs te komen rijden in je auto. Dat betekent echter niet dat je niet welkom bent met de fiets! Je mag je fiets neerzetten bij de Spoedteststraat waarna wij de coronatest bij je afnemen. Onze testlocatie in Bunnik is gemakkelijk bereikbaar met de trein.

Wachten op de uitslag

Als je een PCR test hebt afgenomen krijg je de volgende dag uitslag via email. Het afgenomen monster moet namelijk naar het laboratorium gestuurd worden. Met een Spoed PCR test krijg je de uitslag dezelfde dag. De uitslag van een Antigeen sneltest komt een stuk sneller, die krijg je namelijk binnen een uur toegestuurd naar je email. Je kunt gewoon thuis wachten op de uitslag van je coronatest. Zorg er wel voor dat je voorzorgsmaatregelen neemt zoals 1.5 meter afstand houden, een mondkapje dragen en vaak je handen wassen.

Veelgestelde vragen

Wat te doen bij een positieve test?

Nadat je positief bent getest moet je volgens de richtlijn van het RIVM thuis in isolatie blijven. Je bent namelijk besmettelijk voor anderen. Ook je huisgenoten moeten thuisblijven aangezien de kans bestaat dat zij door jou zijn besmet. Je moet minimaal een week in isolatie blijven, en je mag pas uit isolatie als je 24 uur geen COVID-19 klachten meer hebt. Als je niet zeker weet wat op jou van toepassing is, neem dan telefonisch contact op met de GGD.

Wat te doen bij een negatieve test?

Iedereen hoopt natuurlijk op een negatieve uitslag. Als je negatief bent getest is het echter alsnog belangrijk om je aan de voorzorgsmaatregelen van het RIVM te houden. Blijf zoveel mogelijk in je eigen bubbel, houdt genoeg afstand van anderen en draag een mondkapje als dat nodig is.

Meer vragen over onze testlocaties

Mocht je nou nog vragen hebben over onze testlocaties of wil je iets weten over een corona test, bel ons dan op 085 019 4092. Een van onze vriendelijke medewerkers zal je te woord staan en je zo goed mogelijk alles uitleggen.