PCR Test nodig? Binnen 30 minuten uw uitslag !🏃‍♀️ Meer info 

PCR Test & Antigeen Sneltest

Dezelfde dag
Uitslag

Coronatest Amsterdam

Woon je in de regio Amsterdam en wil je op een veilige manier een coronatest laten doen? Dan ben je bij Spoedteststraat.nl op de juiste plek. Bij onze testlocatie in Schiphol kun je namelijk een test laten afnemen. Kom bij ons langsrijden met de auto of als je geen vervoer hebt komen wij je in heel Amsterdam ophalen met de PCR-taxi.

FAQ

Algemene informatie over testen in Amsterdam

PCR Test in Amsterdam
De PCR test bij Spoedteststraat wordt afgenomen door middel van een lange wattenstaaf die hoog in de neus wordt gebracht. Het monster wordt vervolgens veilig opgeborgen en naar het laboratorium gebracht om te testen. Als je de PCR-spoed test laat afnemen tussen 07.00 – 11:00, dan krijg je de uitslag om 17.30 (dezelfde dag). De uitslag van de coronatest krijg je toegestuurd naar je email adres. Vergeet ook niet je identiteitsbewijs mee te nemen naar de testlocatie in Schiphol.
PCR-Taxi gebruiken
Als je niet in de gelegenheid bent om zelf bij onze testlocatie in Schiphol te komen langsrijden, dan halen wij je gewoon op. Ons initiatief PCR-Taxi zorgt er namelijk voor dat wij je in regio Amsterdam kunnen komen ophalen om een test te laten afnemen. We werken samen met het duurzame bedrijf Travel Electric. Bel 085 019 3392 om een reservering te maken. Je wordt dan op het gewenste tijdstip thuis opgehaald en naar de teststraat gebracht. De PCR-Taxi blijft tijdens het testen op je wachten zonder extra kosten. Als je klaar bent word je weer naar huis gebracht.
COVID-19 test met prioriteit
Bij Spoedteststraat bieden wij twee soorten PCR testen aan. De spoedtest geeft je het snelst uitslag. Als je ‘s ochtends tussen 07.00 – 11:00, dan krijg je 17.30 de uitslag. Als je de PCR test zonder prioriteit afneemt, dan krijg je de uitslag binnen 24 uur tussen 15.00 – 17:00. Voor een eerste indicatie kun je ook een Antigeen sneltest afnemen, dan krijg je de uitslag namelijk binnen een uur. Het afnemen van elke test duurt even lang, namelijk ongeveer 5 minuten.

Online een afspraak maken

Bij Spoedteststraat.nl kun je zelf gemakkelijk een afspraak maken om een corona test te laten doen. Bij de Schiphol locatie kies je gewenste test, datum en tijdstip. Zodra je alles hebt ingevuld ontvang je via een email een bevestiging van ons.
Maak direct een afspraak 
Coronaklachten
Als je coronaklachten hebt zoals hoofdpijn, koorts en moeilijk ademen, kom je dan meteen testen en blijf verder thuis. Als je bij de teststraat in Schiphol langsrijdt kan je namelijk gewoon in de auto blijven zitten. Zo bescherm je de mensen om je heen om mogelijk met het virus besmet te raken. Ook dragen onze medewerkers beschermende kleding en een mondkapje.
Soorten Klachten
Bel bij ernstige klachten eerst de huisarts om advies. Bij milde klachten kun je direct langskomen bij de teststraat om de corona sneltest af te nemen. Uiteraard kun je ook zonder klachten een coronatest komen doen. Misschien heb je een vermoeden besmet te zijn geraakt, of wil je gewoon zeker weten dat je negatief test.
Kinderen & Klachten
Kinderen kunnen overigens ook bij ons getest worden, van ongeveer een jaar of 2-3. Het proces van testen is in principe hetzelfde als bij volwassenen. De test wordt nasaal gedaan door middel van een lange wattenstaaf. Pijn doet het niet, wel kan het even onprettig voelen. Als je hier verder vragen over hebt kun je ons bereiken via 085 019 3392.
Mocht het even niet lukken, dan kun je natuurlijk gewoon de auto bij ons parkeren. We hebben namelijk ook binnen een stoel klaarstaan om de test te kunnen afnemen. Afhankelijk van de soort test die je gekozen hebt, krijg je zo snel mogelijk uitslag via email.

FAQ

Veelgestelde vragen over Corona

Wat is COVID-19?
COVID-19 is de ziekte die wordt veroorzaakt door het coronavirus  SARS-CoV-2. De ziekte kan luchtwegklachten en koorts veroorzaken en in ernstige gevallenademhalingsproblemen. Het virus wordt verspreid door hoesten en niezen. Via druppeltjes komt het zo in de lucht. Als andere mensen die druppeltjes inademen, of bijvoorbeeld via de handen in de mond, neus of ogen krijgen, kunnen zij besmet raken met het virus.
Hoe verspreid het Coronavirus?
Je kunt ziek worden als je besmet raakt met SARS severe acute respiratory syndrome  severe acute respiratory syndrome -CoV coronavirus  coronavirus -2, het virus dat de ziekte COVID-19 veroorzaakt. Je lichaam verdedigt zich op verschillende manieren tegen het virus. Het bekendst is je huid. Die vormt als het ware een muur om je lichaam die voor veel ziekteverwekkers ondoordringbaar is. Daarnaast zijn er tal van andere verdedigingslinies waar een ziekteverwekker langs moet komen voordat je ziek kunt worden, zoals het immuunsysteem – vaak afweer genoemd. Eén virusdeeltje is dan ook zelden genoeg om ziek van te worden. Je moet (meestal) in contact komen met een grote hoeveelheid virusdeeltjes voordat je ziek wordt.  Meer info
Hoe voorkom je Corona?
Werk zoveel mogelijk thuis. Waarborg de 1,5m afstand en was regelmatig je handen. Nies en hoest in je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes.
Wat zijn de Symptomen
De meestvoorkomende symptomen:
koorts
droge hoest
vermoeidheid
Minder vaak voorkomende symptomen:
pijn in het lichaam
keelpijn
diarree
bindvliesontsteking
hoofdpijn
aangetast smaak- of reukvermogen
huiduitslag of verkleuring van de vingers of tenen
Ernstige symptomen:
kortademigheid of ademhalingsproblemen
pijn of druk op de borst
aangetast spraak- of bewegingsvermogen
Hoe bescherm je jezelf tegen Corona?
1. Werk zoveel mogelijk thuis
2. Houd 1,5 meter afstand
3. Was vaker je handen
4. Nies en hoest in je elleboog
5. Gebruik papieren zakdoekjes
Hoe bereid jij je voor op Corona?
Door gezond en gevarieerd te eten, de juiste vitamines binnen te krijgen en het eventueel gebruiken van supplementen is het mogelijk om jezelf wat meer te beschermen tegen het Corona Virus.
Hoe vermijd ik het krijgen van Corona?
Wanneer het niet noodzakelijk is blijf dan zoveel mogelijk thuis. Door een eigen bubbel te creëren is het risico van het krijgen en verspreiden van het virus een heel stuk minder.
Aan welke regels moet ik me houden?
Houd je aan alle voorschriften zoals de GGD en RIVM hebben voorgeschreven. Ervaar je toch symptomen? Onderneem dan direct actie.

FAQ

Veelgestelde vragen over Spoedteststraat.nl

Wat zijn de openingstijden van de teststraat?
Onze spoedteststraat locaties in zowel Bunnik als Schiphol zijn 7 dagen per week geopend vanaf 07.00 ’s ochtends tot 20.00 ’s avonds. Als je een coronatest gaat reserveren dan kun je zelf gemakkelijk het tijdstip aangeven wanneer je wil laten testen.
Welke regels gelden op Schiphol omtrent corona?
Vanaf 1 december 2020 is iedereen vanaf 13 jaar verplicht om op Schiphol een mondkapje te dragen. Zorg er dus voor dat jij en iedereen in je familie een mondkapje heeft om binnen in Schiphol te dragen. Je draagt je mondkapje als je de hal binnenkomt, bij het inchecken, de douane, security check en ook als je het vliegtuig ingaat. Overigens staan deze instructies in Schiphol ook overal aangegeven. Het is wel toegestaan om even wat te eten of drinken, maar verder moet je het mondkapje ten aller tijde ophouden. Verder geldt er in Schiphol ook een social distancing regel van 1.5 meter. Hier word je aan herinnerd door middel van stickers op de grond en posters. Doe je best om genoeg afstand te houden van andere mensen en was je handen regelmatig.
Wat zijn de kosten om me te laten testen?
Afhankelijk van welke COVID-19 test je wil afnemen ligt de prijs tussen de €119 en €219. De Antigeen snel test is €89 en een PCR test kun je laten doen vanaf €149 of met spoed voor €219.
Waar op schiphol zitten jullie precies?
De Schiphol testlocatie van Spoedteststraat bevindt zich op de Tupolevlaan 1. Dit is vlak gelegen bij de vertrekhal van Schiphol en ligt naast verschillende bedrijven zoals het Radisson Blu hotel en KLM-information services. De autorit van onze testlocatie naar de ingang van de luchthaven is ongeveer 10 minuten met de auto.
Houden jullie rekening met mijn vlucht?
Voor zover wij in staat zijn om rekening te houden met jouw vlucht doen we dat zeker. Wees je er echter van bewust dat in elk land momenteel verschillende coronaregels gelden. Check dus altijd hoelang voor vertrek de coronatest afgenomen moet zijn en welke coronatest je precies nodig hebt. Voor de meeste landen is momenteel een PCR test verplicht. Als je bij de Spoedteststraat een Spoed COVID-19 PCR test afneemt en je doet dat voor 11.00 ’s ochtends, dan krijg je ’s middags om 17.30 uitslag. Bij de niet-spoed versie van de PCR test krijg je de uitslag de volgende dag. Als je bij ons een PCR test laat afnemen, sturen we je het resultaat per email. Ook krijg je er een wereldwijd geaccepteerd reiscertificaat bij.
Hoe weet ik welke test ik moet doen voor mijn reis?
Regelgeving omtrent corona verandert snel. Check dus altijd de overheidssite van het land waar je naartoe gaat vliegen. Ook kan het verstandig te zijn om de ambassade te bellen van het land waar je naar toe reist. In de meeste gevallen heb je een negatieve PCR test nodig dat niet langer dan 72 uur voor vertrek is afgenomen. Daarbij moet je in sommige gevallen ook nog een Antigeen sneltest laten doen. Wij adviseren dus om het actuele nieuws te blijven volgen, eventueel met je airline te bellen en anders de ambassade bellen met informatie over de coronaregels in het land van aankomst.
Krijg ik de uitslag op tijd voor mijn reis?
Absoluut. Zolang je de coronatest maar ruim op tijd afneemt voor je vertrek! Het snelste dat de Spoed PCR test gedaan kan worden is binnen een dag. Als je de test ‘s ochtends laat afnemen voor 11.00, dan krijg je resultaat om 17.30 die middag. Bij een Antigeen sneltest krijg je veel sneller uitslag, namelijk binnen 15 minuten tot een uur. Echter is het momenteel voor veel internationale reizen verplicht om een negatieve PCR test te kunnen laten zien. Een Antigeen sneltest is daarom niet genoeg. Veel landen hanteren momenteel de regel dat je bij vertrek van je bestemming een negatieve PCR test moet kunnen laten zien die niet langer dan 72 uur oud is. Check hoelaat je vlucht vertrekt, de coronatest vereisten van het land waar je naartoe reist en maak vervolgens bij ons een afspraak om je te komen laten testen. Wij sturen je dan het testresultaat en je reiscertificaat toe per email.
Hoe lang is de test geldig?
De meeste landen hanteren momenteel de regel dat een negatief testresultaat 3 dagen (72 uur) voor vertrek moet zijn afgenomen om geldig te zijn. Daarbij is soms een aanvullende Antigeen sneltest nodig. Als je een PCR test hebt afgenomen langer dan 3 dagen voor je vertrek dan is deze niet meer geldig. Houd er rekening mee dat elk land zijn eigen regels mag maken omtrent corona. Je moet er als reiziger dus altijd voor zorgen dat je op de hoogte bent van het meest actuele regelgeving in het land waar je naartoe reist.
Kan ik reizen met de test en wordt de test overal geaccepteerd?
Welke COVID-19 test verplicht is afhankelijk van het land waar je naartoe reist. In de meeste landen is het momenteel verplicht om een negatieve uitslag van een PCR test te kunnen overleggen. Onze PCR testen worden wereldwijd geaccepteerd. Als je deze test bij ons laat afnemen, dan krijg je naast je testresultaat ook een reiscertificaat mee. Deze sturen we je toe per email na het afnemen van de test. Op dit certificaat staat een unieke code welke door geautoriseerd personeel in het land van aankomst gecheckt kan worden op echtheid.
Wat is het verschil tussen de PCR test en de Antigeen sneltest?
Bij een PCR test wordt in het laboratorium gecheckt op de aanwezigheid van het COVID-19 virus in het afgenomen neusslijm monster. Hoewel een Antigeen sneltest op dezelfde wijze wordt afgenomen, namelijk via een lange wattenstaaf in de neus, wordt bij deze test niet op moleculair niveau gecheckt maar op antigenen. Dit zijn stukjes eiwit van het virus die snel aangetoond kunnen worden. Je kan de uitslag van een Antigeen sneltest dan ook binnen 15 minuten krijgen. Echter is een Antigeen sneltest minder accuraat dan een PCR test. Het is ook om die reden dat de meeste landen een negatieve PCR test vereisen van rezigers. Soms wordt ook nog om een aanvullende negatieve Antigeen sneltest gevraagd.
Kan ik met beide testen reizen?
Dat ligt aan het land waar je naar toe reist, maar in de meeste gevallen heb je echt een negatief testresultaat nodig van een PCR test. Wellicht zul je soms de term ‘NAAT’ test tegenkomen. Dit verwijst naar de overkoepelende term voor testen waarmee op moleculair niveau gecheckt wordt op aanwezigheid van het coronavirus. De PCR test is er daar dus een van. Sommige landen vereisen momenteel zowel een negatief testresultaat van een PCR test (niet langer dan 72 uur oud bij vertrek) en een negatieve Antigeen sneltest die bijvoorbeeld maximaal 5 uur voor vertrek is afgenomen. Nogmaals drukken we je op het hart om de meest actuele regelgeving te checken van het land waar je naartoe reist.
Welke test heb ik nodig om naar Nederland te kunnen reizen?
Elke reiziger die ouder is dan 13 jaar en afkomstig uit een ‘hoog-risico’ gebied moet momenteel een negatieve NAAT (PCR) test kunnen laten zien die maximaal 24 uur oud is. Als het je niet lukt om een test af te nemen die maximaal 24 uur oud is als je aan boord gaat, dan moet je naast een NAAT (PCR) test die maximaal 72 uur oud is ook een negatieve sneltest kunnen laten zien die maximaal 24 uur oud is. Op de site van de Rijksoverheid lees je welke landen als hoog risico zijn aangemerkt en wat de actuele regels zijn omtrent coronatesten.
Dat ligt aan het land waar je naar toe reist, maar in de meeste gevallen heb je echt een negatief testresultaat nodig van een PCR test. Wellicht zul je soms de term ‘NAAT’ test tegenkomen. Dit verwijst naar de overkoepelende term voor testen waarmee op moleculair niveau gecheckt wordt op aanwezigheid van het coronavirus. De PCR test is er daar dus een van. Sommige landen vereisen momenteel zowel een negatief testresultaat van een PCR test (niet langer dan 72 uur oud bij vertrek) en een negatieve Antigeen sneltest die bijvoorbeeld maximaal 5 uur voor vertrek is afgenomen. Nogmaals drukken we je op het hart om de meest actuele regelgeving te checken van het land waar je naartoe reist.
Hoe lang van tevoren moet ik een test doen?
Hoelang je van tevoren een coronatest moet laten doen hangt af van het land waar je naartoe reist. In Nederland zijn de regels anders dan bijvoorbeeld in Spanje, Portugal of de Verenigde Staten. Check de regels van het land waar je naartoe reist en de actuele regelgeving in Nederland. Vanaf 16 maart 2021 heb je als reiziger naar Nederland niet meer de dubbele testplicht. Als je een negatief testresultaat kan laten zien van een PCR test die niet ouder is dan 24 uur, dan is een aanvullende Antigeen sneltest niet nodig.

Coronatest goedgekeurd door het RIVM

De testen en methodes die wij gebruiken bij Spoedteststraat locatie in regio Amsterdam en Bunnik zijn goedgekeurd door het RIVM en de Rijksoverheid. Alle inwoners van Amsterdam kunnen bij ons dus snel en veilig een coronatest laten doen. Je ontvangt de testuitslag per email en wij zijn 7 dagen per week open om te testen. Of je nu op maandag of zaterdag langs wil komen, reserveer simpelweg je plek en laat je corona test doen. De PCR-testuitslag heb je binnen 24 uur en de Antigeen sneltest zelfs binnen 15 minuten. Maak je afspraak bij ons op de site voor de gewenste datum en tijdstip.

Een PCR Test of Sneltest nodig?

Boek nu je test voor locatie Bunnik of Schiphol

Bedrijven waar wij voor testen

Bij Spoedteststraat.nl heb je na 15 minuten uitslag van je Antigeen Sneltest of Emergency PCR. Spoed PCR binnen 6 uur de uitslag en bij een gewone PCR binnen 12 uur de uitslag.
Betrokken 🩺 arts: J.M. Price-den Boer, BIG: 99045763601
This is a block of text. Double-click this text to edit it.
De Reisapp
van Buitenlandse Zaken
Download 

Bedrijfsgegevens

Blue Tests B.V. 
Groeneweg 162 U 
3981CP  Utrecht Bunnik  

KvK: 80685552 
Btw: NL861762757B01
24/7 bereikbaar
2020 - 2021 Spoedteststraat.nl 🤝 Is onderdeel van Blue Tests B.V. Utrecht Bunnik The 🇳🇱 Netherlands ©️ Copyright. 

envelopephone-handsetmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram