Wij zijn gewoon 🗣️ Open: PCR Test nodig? Binnen 30 minuten uw uitslag !🏃‍♀️ Meer info 

PCR Test & Antigeen Sneltest

Dezelfde dag
Uitslag

Coronatest Eindhoven

Wellicht ga je binnenkort op reis of moet je voor je werk een negatieve coronatest laten zien. Als je op zoek bent naar de beste plek om snel en veilig een COVID-19 PCR test te laten doen, kom dan langs bij de Spoedteststraat in regio Eindhoven.

FAQ

Algemene informatie over testen in Eindhoven

PCR Test Eindhoven
Naast onze twee vaste teststraten in Bunnik of Schiphol, zetten wij ook testlocaties op in heel Nederland. Wil je een corona test locatie opzetten in Eindhoven, neem dan contact met ons op. Om als particulier een test af te nemen, kun je terecht op Schiphol of in Bunnik. De Schiphol locatie zit 10 minuten rijden van de luchthaven, deze locatie is dus bij uitstek goed te combineren als je een negatieve coronatest nodig hebt voor je vliegreis. Als je ’s ochtends voor 11.00 een spoed test laat afnemen, dan krijg je om 17.30 dezelfde dag uitslag. Veel landen vereisen momenteel een negatief resultaat van een PCR test die niet ouder is dan 72 uur. Echter heeft elk land momenteel zijn eigen regels, zorg er dus voor dat je dubbelcheckt welke coronatest je nodig hebt voor jouw reis, en hoe oud de negatieve testuitslag maximaal mag zijn.
Wanneer is een PCR test nodig?
Als je op reis gaat of voor bepaalde werk verplichtingen is het soms nodig om een negatieve uitslag van een COVID-19 PCR test te laten zien. Veel landen hebben moeite om het virus onder controle te houden, en daarom hebben zijn er veel nieuwe regels ingevoerd met betrekking tot inkomende reizigers. Sommige landen hebben hun grenzen helemaal dicht, maar bij andere kan je wel het land binnenkomen onder voorwaarden. Een van de voorwaarden is vaak dat je een negatieve PCR test kan laten zien bij aankomst. Hoe oud die test maximaal mag zijn verschild per land. Het is dus essentieel dat je de actuele regelgeving van het land in kwestie bekijkt. Een PCR test wordt gedaan op moleculair niveau. Dit is dus ook de meest accurate manier om een positieve coronatest vast te stellen. Bij een antigeen sneltest kan je binnen enkele minuten uitslag krijgen, helaas zit deze test er soms weleens naast.
Het proces bij Spoedteststraat
Wij nemen coronatesten af in een teststraat. Mensen die komen testen komen langsrijden in hun auto en blijven ook tijdens het testen in de auto. Daardoor houden we het extra veilig en kan iedereen genoeg afstand van elkaar houden. Testen op corona is erg belangrijk, en het veilig op een afstand doen is dan ook essentieel. Je kunt op de site een afspraak inplannen en vervolgens kom je op het gewenste tijdstip langsrijden. Mocht je voor de hele familie een test willen laten doen, dan moet je voor elke persoon een test reserveren. Vervolgens kom je op de gemaakte afspraak langsrijden en neemt een van onze professioneel zorgmedewerkers de coronatest bij je af.

Het testresultaat krijg je toegestuurd per email en wij gaan altijd vertrouwelijk met jouw persoonlijke gegevens om. Het testen zelf duurt slechts een paar minuten per persoon, dus je bent na het testen ook weer snel klaar.
Coronaklachten
Klachten die horen bij het coronavirus zijn onder andere koorts, verlies van geur en smaak, hoesten en in ernstige gevallen moeite met ademen. Als je coronaklachten hebt is het belangrijk om je zo snel mogelijk te testen en verder thuis te blijven in isolatie. Bij onze testlocaties kun je zowel kiezen voor een Antigeen sneltest of een PCR test. Met de Antigeen sneltest krijg je binnen een uur uitslag van je test. Bij de PCR test duurt dat iets langer. Het afgenomen monster van de test wordt namelijk naar het laboratorium gebracht. Als je een spoed PCR test hebt gedaan, dan ontvang je de uitslag dezelfde dag als je voor 11 uur de test hebt laten afnemen. Bij de gewone versie van de test krijg je de uitslag binnen 24 uur. Neem bij ernstige klachten altijd contact op met je huisarts en check de website van het GGD voor de meest recente richtlijnen omtrent het coronavirus.
Positief getest op het coronavirus
Bij een positieve uitslag moet je direct in quarantaine. Het RIVM communiceert de regels met betrekking tot mensen die positief zijn getest op het coronavirus. Je moet minimaal 7 dagen in isolatie blijven na het begin van coronaklachten. Ook mag je pas uit quarantaine na minimaal 7 dagen en als je al 24 uur geen klachten meer hebt. Als je meer dan 2 weken klachten, dan adviseert het RIVM om contact op te nemen met de GGD voor advies met betrekking tot jouw persoonlijke situatie.

De quarantaine verplichting geldt als je positief bent getest voor het coronatest, of je klachten hebt of niet. Als jij positief bent getest, dan moeten de mensen met wie je samenleeft ook in quarantaine. Het omgekeerde geldt ook. Mocht er iemand in jouw huis positief zijn getest op het coronavirus, blijf dan zelf ook minimaal 7 dagen in quarantaine. Voor actuele regels omtrent isolatie, check de website van het RIVM. Er zijn meerdere toegewijde pagina’s met informatie over het coronavirus, quarantaine, klachten, huisgenoten en nog meer.
Ernstige klachten of geen klachten
Bij het coronavirus horen veel verschillende klachten. De ene persoon wordt positief getest en heeft ernstige klachten. Het is ook mogelijk dat je positief getest wordt en geen klachten hebt. Voor beide gevallen gelden in principe dezelfde regels: je moet minimaal 7 dagen in quarantaine. Als je ernstige klachten hebt, neem dan contact op met je huisarts over advies om met het coronavirus om te gaan. Voor kinderen met klachten gelden in principe dezelfde regels, en ook is het zaak om zo snel mogelijk te laten testen. De test wordt afgenomen via de neus met een lange wattenstaaf. Dit kan al getest worden bij kinderen vanaf 2 of 3 jaar mocht dat nodig zijn.

FAQ

Veelgestelde vragen over Corona

Wat is COVID-19?
COVID-19 is de ziekte die wordt veroorzaakt door het coronavirus  SARS-CoV-2. De ziekte kan luchtwegklachten en koorts veroorzaken en in ernstige gevallenademhalingsproblemen. Het virus wordt verspreid door hoesten en niezen. Via druppeltjes komt het zo in de lucht. Als andere mensen die druppeltjes inademen, of bijvoorbeeld via de handen in de mond, neus of ogen krijgen, kunnen zij besmet raken met het virus.
Hoe verspreid het Coronavirus?
Je kunt ziek worden als je besmet raakt met SARS severe acute respiratory syndrome  severe acute respiratory syndrome -CoV coronavirus  coronavirus -2, het virus dat de ziekte COVID-19 veroorzaakt. Je lichaam verdedigt zich op verschillende manieren tegen het virus. Het bekendst is je huid. Die vormt als het ware een muur om je lichaam die voor veel ziekteverwekkers ondoordringbaar is. Daarnaast zijn er tal van andere verdedigingslinies waar een ziekteverwekker langs moet komen voordat je ziek kunt worden, zoals het immuunsysteem – vaak afweer genoemd. Eén virusdeeltje is dan ook zelden genoeg om ziek van te worden. Je moet (meestal) in contact komen met een grote hoeveelheid virusdeeltjes voordat je ziek wordt.  Meer info
Hoe voorkom je Corona?
Werk zoveel mogelijk thuis. Waarborg de 1,5m afstand en was regelmatig je handen. Nies en hoest in je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes.
Wat zijn de Symptomen
De meestvoorkomende symptomen:
koorts
droge hoest
vermoeidheid
Minder vaak voorkomende symptomen:
pijn in het lichaam
keelpijn
diarree
bindvliesontsteking
hoofdpijn
aangetast smaak- of reukvermogen
huiduitslag of verkleuring van de vingers of tenen
Ernstige symptomen:
kortademigheid of ademhalingsproblemen
pijn of druk op de borst
aangetast spraak- of bewegingsvermogen
Hoe bescherm je jezelf tegen Corona?
1. Werk zoveel mogelijk thuis
2. Houd 1,5 meter afstand
3. Was vaker je handen
4. Nies en hoest in je elleboog
5. Gebruik papieren zakdoekjes
Hoe bereid jij je voor op Corona?
Door gezond en gevarieerd te eten, de juiste vitamines binnen te krijgen en het eventueel gebruiken van supplementen is het mogelijk om jezelf wat meer te beschermen tegen het Corona Virus.
Hoe vermijd ik het krijgen van Corona?
Wanneer het niet noodzakelijk is blijf dan zoveel mogelijk thuis. Door een eigen bubbel te creëren is het risico van het krijgen en verspreiden van het virus een heel stuk minder.
Aan welke regels moet ik me houden?
Houd je aan alle voorschriften zoals de GGD en RIVM hebben voorgeschreven. Ervaar je toch symptomen? Onderneem dan direct actie.

FAQ

Veelgestelde vragen over Spoedteststraat.nl

Wat zijn de openingstijden van de teststraat?
Onze spoedteststraat locaties in zowel Bunnik als Schiphol zijn 7 dagen per week geopend vanaf 07.00 ’s ochtends tot 20.00 ’s avonds. Als je een coronatest gaat reserveren dan kun je zelf gemakkelijk het tijdstip aangeven wanneer je wil laten testen.
Welke regels gelden op Schiphol omtrent corona?
Vanaf 1 december 2020 is iedereen vanaf 13 jaar verplicht om op Schiphol een mondkapje te dragen. Zorg er dus voor dat jij en iedereen in je familie een mondkapje heeft om binnen in Schiphol te dragen. Je draagt je mondkapje als je de hal binnenkomt, bij het inchecken, de douane, security check en ook als je het vliegtuig ingaat. Overigens staan deze instructies in Schiphol ook overal aangegeven. Het is wel toegestaan om even wat te eten of drinken, maar verder moet je het mondkapje ten aller tijde ophouden. Verder geldt er in Schiphol ook een social distancing regel van 1.5 meter. Hier word je aan herinnerd door middel van stickers op de grond en posters. Doe je best om genoeg afstand te houden van andere mensen en was je handen regelmatig.
Wat zijn de kosten om me te laten testen?
Afhankelijk van welke COVID-19 test je wil afnemen ligt de prijs tussen de €119 en €219. De Antigeen snel test is €89 en een PCR test kun je laten doen vanaf €149 of met spoed voor €219.
Waar op schiphol zitten jullie precies?
De Schiphol testlocatie van Spoedteststraat bevindt zich op de Tupolevlaan 1. Dit is vlak gelegen bij de vertrekhal van Schiphol en ligt naast verschillende bedrijven zoals het Radisson Blu hotel en KLM-information services. De autorit van onze testlocatie naar de ingang van de luchthaven is ongeveer 10 minuten met de auto.
Houden jullie rekening met mijn vlucht?
Voor zover wij in staat zijn om rekening te houden met jouw vlucht doen we dat zeker. Wees je er echter van bewust dat in elk land momenteel verschillende coronaregels gelden. Check dus altijd hoelang voor vertrek de coronatest afgenomen moet zijn en welke coronatest je precies nodig hebt. Voor de meeste landen is momenteel een PCR test verplicht. Als je bij de Spoedteststraat een Spoed COVID-19 PCR test afneemt en je doet dat voor 11.00 ’s ochtends, dan krijg je ’s middags om 17.30 uitslag. Bij de niet-spoed versie van de PCR test krijg je de uitslag de volgende dag. Als je bij ons een PCR test laat afnemen, sturen we je het resultaat per email. Ook krijg je er een wereldwijd geaccepteerd reiscertificaat bij.
Hoe weet ik welke test ik moet doen voor mijn reis?
Regelgeving omtrent corona verandert snel. Check dus altijd de overheidssite van het land waar je naartoe gaat vliegen. Ook kan het verstandig te zijn om de ambassade te bellen van het land waar je naar toe reist. In de meeste gevallen heb je een negatieve PCR test nodig dat niet langer dan 72 uur voor vertrek is afgenomen. Daarbij moet je in sommige gevallen ook nog een Antigeen sneltest laten doen. Wij adviseren dus om het actuele nieuws te blijven volgen, eventueel met je airline te bellen en anders de ambassade bellen met informatie over de coronaregels in het land van aankomst.
Krijg ik de uitslag op tijd voor mijn reis?
Absoluut. Zolang je de coronatest maar ruim op tijd afneemt voor je vertrek! Het snelste dat de Spoed PCR test gedaan kan worden is binnen een dag. Als je de test ‘s ochtends laat afnemen voor 11.00, dan krijg je resultaat om 17.30 die middag. Bij een Antigeen sneltest krijg je veel sneller uitslag, namelijk binnen 15 minuten tot een uur. Echter is het momenteel voor veel internationale reizen verplicht om een negatieve PCR test te kunnen laten zien. Een Antigeen sneltest is daarom niet genoeg. Veel landen hanteren momenteel de regel dat je bij vertrek van je bestemming een negatieve PCR test moet kunnen laten zien die niet langer dan 72 uur oud is. Check hoelaat je vlucht vertrekt, de coronatest vereisten van het land waar je naartoe reist en maak vervolgens bij ons een afspraak om je te komen laten testen. Wij sturen je dan het testresultaat en je reiscertificaat toe per email.
Hoe lang is de test geldig?
De meeste landen hanteren momenteel de regel dat een negatief testresultaat 3 dagen (72 uur) voor vertrek moet zijn afgenomen om geldig te zijn. Daarbij is soms een aanvullende Antigeen sneltest nodig. Als je een PCR test hebt afgenomen langer dan 3 dagen voor je vertrek dan is deze niet meer geldig. Houd er rekening mee dat elk land zijn eigen regels mag maken omtrent corona. Je moet er als reiziger dus altijd voor zorgen dat je op de hoogte bent van het meest actuele regelgeving in het land waar je naartoe reist.
Kan ik reizen met de test en wordt de test overal geaccepteerd?
Welke COVID-19 test verplicht is afhankelijk van het land waar je naartoe reist. In de meeste landen is het momenteel verplicht om een negatieve uitslag van een PCR test te kunnen overleggen. Onze PCR testen worden wereldwijd geaccepteerd. Als je deze test bij ons laat afnemen, dan krijg je naast je testresultaat ook een reiscertificaat mee. Deze sturen we je toe per email na het afnemen van de test. Op dit certificaat staat een unieke code welke door geautoriseerd personeel in het land van aankomst gecheckt kan worden op echtheid.
Wat is het verschil tussen de PCR test en de Antigeen sneltest?
Bij een PCR test wordt in het laboratorium gecheckt op de aanwezigheid van het COVID-19 virus in het afgenomen neusslijm monster. Hoewel een Antigeen sneltest op dezelfde wijze wordt afgenomen, namelijk via een lange wattenstaaf in de neus, wordt bij deze test niet op moleculair niveau gecheckt maar op antigenen. Dit zijn stukjes eiwit van het virus die snel aangetoond kunnen worden. Je kan de uitslag van een Antigeen sneltest dan ook binnen 15 minuten krijgen. Echter is een Antigeen sneltest minder accuraat dan een PCR test. Het is ook om die reden dat de meeste landen een negatieve PCR test vereisen van rezigers. Soms wordt ook nog om een aanvullende negatieve Antigeen sneltest gevraagd.
Kan ik met beide testen reizen?
Dat ligt aan het land waar je naar toe reist, maar in de meeste gevallen heb je echt een negatief testresultaat nodig van een PCR test. Wellicht zul je soms de term ‘NAAT’ test tegenkomen. Dit verwijst naar de overkoepelende term voor testen waarmee op moleculair niveau gecheckt wordt op aanwezigheid van het coronavirus. De PCR test is er daar dus een van. Sommige landen vereisen momenteel zowel een negatief testresultaat van een PCR test (niet langer dan 72 uur oud bij vertrek) en een negatieve Antigeen sneltest die bijvoorbeeld maximaal 5 uur voor vertrek is afgenomen. Nogmaals drukken we je op het hart om de meest actuele regelgeving te checken van het land waar je naartoe reist.
Welke test heb ik nodig om naar Nederland te kunnen reizen?
Elke reiziger die ouder is dan 13 jaar en afkomstig uit een ‘hoog-risico’ gebied moet momenteel een negatieve NAAT (PCR) test kunnen laten zien die maximaal 24 uur oud is. Als het je niet lukt om een test af te nemen die maximaal 24 uur oud is als je aan boord gaat, dan moet je naast een NAAT (PCR) test die maximaal 72 uur oud is ook een negatieve sneltest kunnen laten zien die maximaal 24 uur oud is. Op de site van de Rijksoverheid lees je welke landen als hoog risico zijn aangemerkt en wat de actuele regels zijn omtrent coronatesten.
Dat ligt aan het land waar je naar toe reist, maar in de meeste gevallen heb je echt een negatief testresultaat nodig van een PCR test. Wellicht zul je soms de term ‘NAAT’ test tegenkomen. Dit verwijst naar de overkoepelende term voor testen waarmee op moleculair niveau gecheckt wordt op aanwezigheid van het coronavirus. De PCR test is er daar dus een van. Sommige landen vereisen momenteel zowel een negatief testresultaat van een PCR test (niet langer dan 72 uur oud bij vertrek) en een negatieve Antigeen sneltest die bijvoorbeeld maximaal 5 uur voor vertrek is afgenomen. Nogmaals drukken we je op het hart om de meest actuele regelgeving te checken van het land waar je naartoe reist.
Hoe lang van tevoren moet ik een test doen?
Hoelang je van tevoren een coronatest moet laten doen hangt af van het land waar je naartoe reist. In Nederland zijn de regels anders dan bijvoorbeeld in Spanje, Portugal of de Verenigde Staten. Check de regels van het land waar je naartoe reist en de actuele regelgeving in Nederland. Vanaf 16 maart 2021 heb je als reiziger naar Nederland niet meer de dubbele testplicht. Als je een negatief testresultaat kan laten zien van een PCR test die niet ouder is dan 24 uur, dan is een aanvullende Antigeen sneltest niet nodig.

Een PCR Test of Sneltest nodig?

Boek nu je test voor locatie Bunnik of Schiphol

Bedrijven waar wij voor testen

Bij Spoedteststraat.nl heb je na 15 minuten uitslag van je Antigeen Sneltest of Emergency PCR. Spoed PCR binnen 4 uur de uitslag en bij een gewone PCR binnen 10 uur de uitslag.
Betrokken 🩺 arts: J.M. Price-den Boer, BIG: 99045763601.

RIVM Gevalideerd & Medical
Medical 🔬 Laboratories ISO 15189 Conform
This is a block of text. Double-click this text to edit it.
De Reisapp
van Buitenlandse Zaken
Download 

Bedrijfsgegevens

Blue Tests B.V.
KvK: 80685552 
Btw: NL861762757B01
7 dagen per week bereikbaar
2020 - 2023 Spoedteststraat.nl 🤝 Is onderdeel van Blue Tests B.V. Utrecht Bunnik The 🇳🇱 Netherlands ©️ Copyright. 

envelopephone-handsetmenu

Reviews✔ 4.5 of 5

Spoedteststraat.nl

Reviews✔By Google.com

Ria Blokster 04/04/2021

Google
Goedbereikbaar en snel geholpen.

Paul Palmer 23/04/21

Google
Its ok.

Omri Raisman 12/02/22

Google
Suitable for passenger with a car.

M Lucena 21/01/22

Google
Vlakbij het vliegveld in Amsterdam en er was niemand toen ik de test ging doen om terug te keren naar Brazilië.

Marcel Suijkerbuijk 28/08/21

Google
Great service

I-za PH 01/05/21

Google
Response quickly and very accommodating.

Vasile tranca 06/05/21

Google
A pleasant experience...after all.

Mark Engler 18/11/21

Google
Unreal! Great service!

Olga Tsubiks 29/08/21

Google
Extremely helpful staff, friendly, professional, and with great hearts to lend a hand whenever they can. The fact that we need an urgent COVID test is a high stress and costly ordeal, but we are glad that we find this company!

Megan Veldhuis 19/09/21

Google
Outstanding service!!! We missed our appointment which meant our 12 year old daughter could not join her school camp. When the owner heard about this, he took it upon himself to organise transport for her to join her class mates (2.5 hours away) and on top of it all, refunded our money. They did not need to do this, it was our own fault that we missed the slot but Daniel treated us with such kindness and heart. Can't recommend highly enough!
Read more...
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram