Eerste onafhankelijke 24-uurs Covid-19 teststraat van Nederland geopend

De huidige teststraten in Nederland kunnen het aantal geïnteresseerden, om zichzelf te laten testen op de eventuele aanwezigheid van het Coronavirus in hun lichaam, niet aan. Het is om deze redenen dat Postillion Hotels in samenwerking met World Health Laboratories (WHL) een 24-uurs teststraat heeft geopend. Dr. Emar F. Vogelaar van het WHL heeft eerder dit jaar zijn eerste teststraat geopend.

De nieuwe Spoedteststraat is reeds gevestigd op de parkeerplaats van het Postillion Hotel Utrecht Bunnik aan de Baan van Fectio 1, 3981 HZ Bunnik. Men kan hier via de website www.spoedteststraat.nl reserveren of bellen. Na telefonisch contact lijkt er momenteel nog de mogelijkheid binnen een uur op de locatie terecht te kunnen.

Antigen sneltest

Aangezien er gebruik wordt gemaakt van de Antigen sneltest, kan ieder die zich hier laat testen binnen 20 minuten rekenen op een uitslag. De Antigen test wordt door een ervaren medisch-professional uitgevoerd. Minister de Jong heeft deze test goedgekeurd na advies van het OMT en het RIVM.

De grote vraag naar Corona testen is ontstaan door de nieuwsberichten van de laatste week dat er een 2e golf op komst is, al dan niet dat deze reeds begonnen is. Men wordt door overheid en werkgevers gemotiveerd om zich te laten testen om verdere verspreiding zoveel mogelijk te voorkomen. Uniek aan deze teststraat is naast de snelheid dat men hier ook zonder symptomen terecht kan, in tegenstelling tot de testlocaties vanuit het GGD. Te lezen in het recente persbericht van het Postillion op www.postillionhotels.com is dat er op korte termijn met dit type teststraten opgeschaald gaat worden naar 6 van de andere vestigingen van de Postillion Hotels (Amersfoort Veluwemeer, Arnhem, Deventer, Dordrecht en Postillion Hotel Amsterdam).

Het WHL en het Postillion hebben nu samen met lokale ondernemers de handen ineengeslagen om het Covid-19 virus nu serieus te gaan bestrijden. “De test haalt het virus niet weg, maar het kan ons wél de juiste keuzes laten maken om verdere verspreiding te voorkomen en daarmee kunnen wij samen wél, ons steentje bijdragen om dit virus in te dammen.” Aldus Dr. Vogelaar.

Contactnummer voor de media: 085 222 6 008