Een woordvoerder van KLM heeft bevestigd dat KLM tot 1 mei geen passagiers meer naar Hong Kong mag vliegen. Dit als gevolg van een overtreding van de lokale coronaregels. Passagiersvluchten naar Hong Kong zijn voor KLM twee weken verboden. Dit hebben de autoriteiten besloten. Wel mag KLM vanuit Hong Kong weer passagiers mee terug nemen. Daarnaast mag KLM ook vracht heen en weer vervoeren van en naar Hong Kong. De vliegmaatschappij kreeg vorig jaar ook al een verbod om passagiers naar Hong Kong te vliegen. Dat kwam ook door een overtreding van de coronaregels. Normaal gesproken vliegt KLM vijf keer per week naar deze miljoenenstad.

Passagier positief getest op corona

KLM vloog naar Hong Kong en bij aankomst werd één van de passagiers positief getest op het coronavirus. Volgens de woordvoerder van KLM had deze passagier bij vertrek een geldig document bij zich en een negatieve testverklaring. De woordvoerder laat weten dat in hoogst uitzonderlijke gevallen het kan gebeuren dat het virus zich gaandeweg de reis opbouwt. Op dezelfde vlucht was er ook een Zwitserse transferpassagier aanwezig die niet de juiste documenten kon laten zien.

Door de lokale autoriteiten wordt er geëist dat er een separaat document moet worden overlegd van het testonderzoek. Daarop moet staan dat de coronatest uit is uitgevoerd door een gecertificeerd laboratorium. KLM heeft niet op de juiste manier de documenten gecontroleerd en de passagier kon daardoor bij aankomst in Hong Kong niet de juiste documenten laten zien.

Complexiteit van coronaregels

De woordvoerder van KLM laat weten dat dit voorbeeld de complexiteit van de coronaregels toont die overal ter wereld anders zijn. “Door het ontbreken van internationale harmonisatie van de veiligheidsmaatregelen is het voor passagiers een complexe zaak om aan alle lokale eisen en regels te voldoen.” laat de woordvoerder weten.

Bekijk hier de reisadviezen van alle landen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *