Sinds 08-12-2020 is het ook mogelijk om een PCR Test te doen. Doordat er voor veel reisbestemmingen een PCR Test verplicht is, is de vraag naar deze test steeds groter. Daarom is het vanaf vandaag mogelijk om bij ons deze test aan te vragen.

Hoe werkt de test?

Een PCR test is een test waarvan u niet direct de uitslag ontvangt. Wanneer u tussen 08:00 uur en 17:30 uur een PCR test laat afnemen betekent dit dat u de volgende dag na 15:00 uur de uitslag ontvangt. De uitslag van uw afgenomen test zal per email aan u worden medegedeeld. Tevens zal er een beveiligde bijlage toegevoegd zijn met de reisdocumenten. U ontvangt een zowel een Nederlandse en een Engelse versie zodat dit niet voor onnodig oponthoud zorgt tijdens uw reis. Bij afname van de PCR test dient u zich zoals bij iedere test te legitimeren. Het documentnummer van uw legitimatie zal tevens op het reisdocument gedocumenteerd worden. Zorg er daarom voor dat wanneer u reist, u zich met het juiste legitimatie middel legitimeert. Wanneer u zich op de juiste wijze legitimeert ontvangt u ook gelijk de juiste documenten.

Verschil tussen PCR test en sneltest

Uit onderzoek is gebleken dat een sneltest minder gevoelig is als een PCR test. Natuurlijk worden sneltesten steeds beter maar in de praktijk blijkt de PCR test toch net wat nauwkeuriger. De antigeentesten zoals de sneltesten ook wel worden genoemd, kan door afname van neus en keelslijm een snelle indicatie voor Covid19 geven. Vaak is er binnen een kwartier een uitslag bekent.

Bij PCR Testen duurt de uitslag vaak 24 uur omdat hier op meer eigenschappen wordt getest. Nadat de test is afgenomen zal uw afgenomen slijm worden opgestuurd naar het laboratorium. In het laboratorium zal vervolgens onderzocht worden of u Covid19 heeft. Deze vorm van test is een heel nauwkeurige test, enkel duurt de uitslag van de test een stukje langer voor deze bekent is.