Voorkomen is beter dan genezen

Het risico op COVID-19 stijgt weer. Voor bedrijven kan dit betekenen dat waardevolle werknemers ernstig ziek worden en andere werknemers besmetten. Eerder dit jaar werden zelf hele afdelingen of bedrijven gesloten. Werknemers met een goed immuunsysteem lopen minder risico. Ons instituut meet bij mensen de belangrijkste stoffen die nodig zijn voor een goede immuniteit. Dit zijn de essentiële nutriënten die absoluut nodig zijn voor een gezond leven. Een tekort van 1 of meer van deze essentiële stoffen doet het immuunsysteem afnemen. Ondanks de beperkte aandacht voor deze benadering zijn deze effecten op het immuunsysteem in de wetenschappelijke literatuur al meer dan 50 jaar bekend. Elk jaar komt er nieuwe wetenschappelijke informatie bij die wij nauwkeurig volgen.

Het WHL (World Health Laboratories) heeft zich gespecialiseerd in het meten van deze voor het leven absoluut noodzakelijke stoffen in het menselijke lichaam via bloedtesten. Elke deelnemer ontvangt een persoonlijk rapport waarin is aangegeven welke verbeteringen mogelijk zijn voor een meer optimaal immuunsysteem. De verbeteringen betreffen gerichte voedingsadviezen en eventueel een voedingssupplement. Bijkomend voordeel van deze aanpak is dat het risico op ziekteverzuim door andere infectieziekten (griep, verkoudheid etc.) ook kan afnemen.

Het onderzoek bestaat uit een bloedafname die dagelijks kan plaatsvinden op ons laboratorium. Als Uzelf bloedafname faciliteiten heeft kan dit ook op uw bedrijf plaatsvinden. Bij grotere aantallen deelnemers kunnen wij ook bij u langskomen voor deze bloedafname. Voor de diverse mogelijkheden zie onderstaand overzicht:

Laboratorium testen voor optimaal functioneren van uw immuunsysteem.

Vitaminen, sporenelementen en Omega 3 vetzuren zijn belangrijke factoren voor een optimaal Immuunsysteem. Los van hun andere gunstige effecten dragen ze bij in de bescherming tegen virale infecties (o.a. COVID-19), wetenschappelijk artikel op aanvraag beschikbaar.
WHL (World Health Laboratory) biedt de mogelijkheid om deze factoren voor u in kaart te brengen d.m.v. de volgende 3 panels:

 • Immuun factoren panel 1 (sporenelementen + Ht): €59,00 euro -Zink (Zn), Selenium (Se), Magnesium (Mg), koper (Cu) en Hematocriet (Ht) in bloed, serum en intracellulair.
 • Immuun factoren panel 2 (vitaminen): €99,00 euro -Vitamine A (retinol), vitamin C, vitamine D3 (25-hydroxy-vitamine D3) vitamine E (α-tocopherol + 7 andere vitamine E vormen), vitamine K1 (fytomenadion) en vitamine K2 (MK-7)
 • Immuun factoren panel 3 (Omega3 vetzuren):€59,00 euro Omega 3 vetzuren EicosaPentaeencarbonzuur (EPA), DocosaHexaeencarbonzuur (DHA), arachidonzuur (AA) en ratio AA/EPA
 • Immuun factoren panel 4 (Vitaminen/sporenelementen/Omega 3 vetzuren): €189,00 euro Panel 1 + panel 2 + panel 3

Welke testen ben je verplicht in de volgende landen?

Locatie PCR Test Sneltest Bloedtest Reisadvies
🇩🇪 Duitsland Verplicht Sommige Regio’s Niet mogelijk Reisadvies Duitsland
🇧🇪 België Verplicht Niet mogelijk Niet mogelijk Reisadvies België
🇫🇷 Frankrijk Verplicht Niet mogelijk Niet mogelijk Reisadvies Frankrijk
🇬🇧 Engeland Verplicht Niet mogelijk Niet mogelijk Reisadvies Verenigd Koninkrijk
🇪🇸 Spanje Verplicht Niet mogelijk Niet mogelijk Reisadvies Spanje
🇦🇹 Oostenrijk Verplicht Niet mogelijk Verplicht Reisadvies Oostenrijk
Counter Icon
001

Locatie Schiphol

Counter Icon
002

Locatie Bunnik

Counter Icon
4952

Aantal PCR Testen

Counter Icon
2435

Aantal Snel Testen

FAQ

Veelgestelde Vragen

Wat is COVID-19?

COVID-19 is de ziekte die wordt veroorzaakt door het coronavirus  SARS-CoV-2. De ziekte kan luchtwegklachten en koorts veroorzaken en in ernstige gevallen ademhalingsproblemen. Het virus wordt verspreid door hoesten en niezen. Via druppeltjes komt het zo in de lucht. Als andere mensen die druppeltjes inademen, of bijvoorbeeld via de handen in de mond, neus of ogen krijgen, kunnen zij besmet raken met het virus.

Hoe verspreid het Coronavirus?

Je kunt ziek worden als je besmet raakt met SARS severe acute respiratory syndrome  severe acute respiratory syndrome –CoV coronavirus  coronavirus -2, het virus dat de ziekte COVID-19 veroorzaakt. Je lichaam verdedigt zich op verschillende manieren tegen het virus. Het bekendst is je huid. Die vormt als het ware een muur om je lichaam die voor veel ziekteverwekkers ondoordringbaar is. Daarnaast zijn er tal van andere verdedigingslinies waar een ziekteverwekker langs moet komen voordat je ziek kunt worden, zoals het immuunsysteem – vaak afweer genoemd. Eén virusdeeltje is dan ook zelden genoeg om ziek van te worden. Je moet (meestal) in contact komen met een grote hoeveelheid virusdeeltjes voordat je ziek wordt.  Meer info

Hoe voorkom je Corona?

Werk zoveel mogelijk thuis. Waarborg de 1,5m afstand en was regelmatig je handen. Nies en hoest in je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes.

Wat zijn de Symptomen

De meestvoorkomende symptomen:
 • koorts
 • droge hoest
 • vermoeidheid
Minder vaak voorkomende symptomen:
 • pijn in het lichaam
 • keelpijn
 • diarree
 • bindvliesontsteking
 • hoofdpijn
 • aangetast smaak- of reukvermogen
 • huiduitslag of verkleuring van de vingers of tenen
Ernstige symptomen:
 • kortademigheid of ademhalingsproblemen
 • pijn of druk op de borst
 • aangetast spraak- of bewegingsvermogen

Hoe bescherm je jezelf tegen Corona?

1. THUISWerk zoveel mogelijk thuis
2. AFSTANDHoud 1,5 meter afstand
3. HANDENWas vaker je handen
4. ELLEBOOGNies en hoest in je elleboog
5. PAPIERGebruik papieren zakdoekjes

Hoe bereid jij je voor op corona

Door de juiste vitamines te eten en eventueel gebruik te maken van supplementen is het mogelijk om jezelf wat meer te beschermen tegen het Coronavirus.

Vermijd het openbare leven?

Wanneer het niet noodzakelijk is blijf dan zoveel mogelijk thuis. Door een eigen bubbel te creëren is het risico van krijgen en van verspreiden een heel stuk minder.

Let goed op jezelf?

Houd je aan alle voorschriften zoals de GGD en RIVM hebben voorgeschreven. Ontdek je toch symptomen? Onderneem direct actie.